Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

HTC – den tysta framgångssagan [Söndagsläsning]

Postat:
08:01 - 2010-04-18
Skribent:
upnorth
Kommentarer:

”Quietly Brilliant” – företagets slogan som synts i den allt mer aggressiva reklamen för tillverkarens många telefoner den senaste tiden – stämmer rätt bra på hur man tar marknaden med storm.

Reklam i sig är kanske inte speciellt diskret men tar man en titt på HTC:s historia och bedrifter är det lätt att inse att det inte är någon slump att man står bakom 3 av de 5 högst betygsatta telefonerna på den globala prylrecensionssamlingen Testfreaks.com skapad av grundaren av pricerunner.

En del av framgången beror förmodligen på att man tidigt lierat sig med Google och därför får åka längst fram på den senaste tidens smartphone-tsumami, men skummar man igenom de recensioner som samlas upp av såväl ovan nämnd sida som vår svenska motsvarighet Prisjakt.nu verkar det råda stor och positiv enighet även om hårdvaran.

Men det är fler tillverkare som valt att inleda ett sådant samarbete men ingen kommer i närheten av den fingertoppskänsla för vad som kommer att sälja när produkten ska ut på marknaden. Man har på extremt kort tid gått från en doldis några få entusiaster känner till, till att ha en minst lika stark renommé som Apple i en av världens hårdaste och snabbast skiftande marknader. Jag tänker inte ens börja att spekulera i hur det gått till med risk för att kraftigt missuppfatta år av forskning och innovation bakom väl stängda dörrar – men respektingivande är det onekligen.

För med Desire, Legend, Nexus One och trotjänaren (några månader är lång tid i den här branschen) Hero har man bevisat om och om igen att man är just det – diskret brilliant. Det är Google Android som varit affischnamnet även om HTC Sense självklart har fått bra med plats i rutan. Mina tidigare naiva kommentarer om Jobs bleknar ganska snabbt om man tänker igenom det senaste årets lanseringar. Jag tror dock på konkurrens och hoppas därför att både Windows Phone 7 Series och iPhone OS 4.0 blir lyckade satsningar så att utvecklingen inte mattas av eller att priserna stiger kraftigt.

iPhone gjorde det aktuellt för långt fler än tidigare att betala många tusenlappar för en mobiltelefon. Android gav mig samma köplust, och tillsammans med HTC känns de flesta nallarna som rena kap – kan en mobiltelefon bli mycket bättre än idag eller har den faktiskt nått slutstationen som koncept?

Mest kommenterat

 1. Vilket operativsystem körde din första smartphone?
 2. OnePlus introducerar Nord CE 5G – släpps 21 juni
 3. Sony lanserar sant trådlösa hörlurarna WF-1000XM4
 4. Betalar du för mer Google-lagring?
 5. Google släpper andra öppna betaversionen av Android 12
 6. Fler nyheter i Android 12: integritetsöversikt och ny Wi-Fi-meny

Mest läst

 1. Google lägger ned en app du förmodligen aldrig använt
 2. Betalar du för mer Google-lagring?
 3. Vilket operativsystem körde din första smartphone?
 4. Sony lanserar sant trådlösa hörlurarna WF-1000XM4
 5. OnePlus introducerar Nord CE 5G – släpps 21 juni
 6. Rykte: Samsungs nästa telefoner med vikbara skärmar har påtagligt lägre pris

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Betalar du för mer Google-lagring?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om