HTC Desire HD och Incredible S uppdateras till Android 2.3.3 Gingerbread

Postat:
14:53 - 2011-05-04
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
229

HTC Desire HD

Utrullningen av Android 2.3.3 har nu påbörjats för 4.3-tumsbjässen HTC Desire HD. Uppgraderingen går att ladda hem OTA och är strax över 100MB stor. Användare ska underrättas automatiskt om uppdateringen, men om något sådant meddelande inte dykt upp än kan man alltid kolla manuellt genom att gå till Inställningar > Om telefonen  > Programvaruuppdateringar (eller dylikt), och sedan trycka på Sök nu-knappen.

Uppdateringen diskuteras just nu i den här tråden på Swedroids forum, och som på de flesta HTC-enheter verkar det som att all information på telefonen finns kvar efter att uppgraderingen genomförts. HTC rekommenderar ändå att användare gör en backup av datan innan den nya firmware-versionen installeras. Bland de nyheter som redan rapporterats i forumtråden hör nya färger på vissa ikoner i statusfältet, prestandaökningar, samt snabbinställningar.

Överlag ska Android 2.3 Gingerbread även bland annat föra med sig en nedladdningsassistent, diverse förbättringar som gör Android till en bättre spelplattform, ökad prestanda, bättre hantering av kopiera/klistra in, ett nytt virtuellt tangentbord och en hel del visuella förändringar. De estetiska gränssnittsjusteringarna i Gingerbread kommer dock sannolikt vara mycket färre på HTC-enheter, eftersom de kör tillverkarens egna Sense-gränssnitt.

Märker HTC Desire HD-ägarna bland er läsare av några förändringar och förbättringar ifall ni uppdaterat enheten? Dela gärna med er av era erfarenheter i kommentarsfältet.

Uppdatering: Det verkar som att även HTC Incredible S har fått Gingerbread idag. Tack till Johan i kommentarerna för påpekandet!

Tack till alla som tipsat!

Lägsta pris på HTC Desire HD på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Sensation på Prisjakt just nu: