HTC Desire S anländer till redaktionen

Postat:
16:09 - 2011-04-20
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
93

Idag damp Swedroids låneexemplar av HTC Desire S – uppföljaren till HTC Desire, den kanske populäraste androidtelefonen någonsin – äntligen ner i vår brevlåda och därmed påbörjas det angenäma arbetet med att hårdtesta telefonen för att försöka utröna om HTC har lyckats skapa en en värdig tronföljare.

I vanlig HTC-anda så skickar de ut lånetelefonerna i anonyma vita kartonger helt utan tryck, och då det alltså inte rör sig om ett retailexemplar så kan vi inte svära på att innehållet i kartongen motsvarar det som ni får i handeln. I vår kartong finner vi telefonen i sig, batteri, trådburet headset, väggadapter och en USB-kabel. Inget SD-kort inkluderades märkligt nog, men det kan ni nog räkna med finns i retailversionen.

Första intrycket av själva telefonen, rent fysiskt, är gott. Där vi med syskonet Incredible S hade en del synpunkter på byggkvalité och passform så är Desire S raka motsatsen – både material och passform är i det närmaste perfekt. Tack vare ett unibodychassi i metall, inte helt olikt HTC Legend och Desire HD, så förmedlar Desire S en kvalitetskänsla utöver det vanliga – något som märks även på den relativt höga vikten om 130 gram.

Mjukvarumässigt är det mesta sig likt i HTC:s Sense-gränssnitt och vi har svårt att se någon omedelbar skillnad på mjukvaran i Incredible S och Desire S, men här luras man en del av det yttre – Desire S rullar till skillnad från Incredible S med Android 2.3.2/Gingerbread under skalet vilket torde ge en märkbar prestandaboost om HTC har gjort sitt jobb.

Vi tycker oss ana att hemskärmen är betydligt rappare trots att den är fullkomligt nedsmetad med stora widgetar, men det kan mycket väl vara en så kallad placeboeffekt eftersom vi ju vet att Desire S rullar med Gingerbread som ska vara snabbare. Tids nog kommer vi kunna ge ett bättre svar på den här frågan – och många därtill – då vi publicerar vår recension.
 

Lägsta pris på HTC Desire S på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Sensation på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Incredible S på Prisjakt just nu: