HTC Evo 3D kommer till Sverige under tredje kvartalet

Postat:
13:37 - 2011-06-27
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
57

HTC Evo 3D

Både LG och HTC har toppskiktsmodeller med autostereoskopiska 3D-skärmar på gång. LGs mobil Optimus 3D har nyss anlänt till Swedroids redaktion och enheten beräknas vara tillgänglig i butiker inom loppet av en vecka. Nu har HTC meddelat att deras motsvarighet, Evo 3D, kommer till Sverige under det tredje kvartalet i år.

Detta innebär att den taiwanesiska tillverkarens första 3D-telefon dyker upp på butikshyllor senast i september. Enheten kan både filma och fotografera i 3D och enligt pressmeddelandet kommer även användare kunna se på de senaste filmerna från Hollywood genom underhållningstjänsten HTC Watch. Den tjänsten var emellertid inte tillgänglig på HTC Sensation när Swedroid recenserade flaggskeppet, något som det dock kanske blir ändring på senare i sommar.

HTC Evo 3D har precis som den mobila spelkonsolen Nintendo 3DS en autostereoskopisk skärm, vilket innebär att den genom optiska illusioner kan visa 3D-bilder utan hjälp av speciella glasögon. Gränssnittet Sense har anpassats för att dra fördel av tekniken och menyerna och animationerna är tredimensionella.

Enheten har utrustats med samma dubbelkärniga Qualcomm-processor som HTC Sensation med klockfrekvens på 1.2GHz. Därtill finner vi en 4.3-tumsskärm, 1GB RAM samt 1GB internt lagringsutrymme. På baksidan sitter dubbla 5MP-kameror som möjliggör fångandet av 3D-bilder och på framsidan finner vi en 1.3MP-kamera för videosamtal.

De amerikanska teknikbloggar som redan recenserat Evo 3D har överlag gett modellen mindre fördelaktiga utlåtanden. Enheten har bland annat kallats för en sämre och klumpigare variant av Sensation, men Evo 3D kanske visar sig bli en positiv överraskning när Swedroid får tag på ett exemplar?

Kommer Evo 3D bli en försäljningssuccé och hur tror ni den kommer stå sig i jämförelse med LG Optimus 3D?

Lägsta pris på Acer Iconia A500 32GB på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Motorola Defy på Prisjakt just nu: