HTC Flyer dyker upp hos allt fler återförsäljare – pris från cirka 7000 kronor

Postat:
03:23 - 2011-03-08
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
100

HTC:s allra första androidtablet ”Flyer”, officiellt presenterad på Mobile World Congress i Barcelona i mitten av februari, har nu börjat dyka upp för förbeställning på de virtuella butikshyllorna hos ett stort antal svenska återförsäljare.

Flyer har utrustats med en sju tum stor kapacitiv LCD-skärm i WSVGA-upplösning (1024×600 pixlar) och bygger på en hårdvaruplattform från Qualcomm, vilken tickar på i 1.5 GHz. När Flyer och dess specifikationer officiellt presenterades så var reaktionerna blandade – många hade förväntat sig mer av HTC, som på smartphonesidan har dominerat androidmarknaden ända sedan 2008.

Många menade att det är en stor tabbe av HTC att att presentera en tablet med en enkelkärnig processor då konkurrenterna redan har dubbelkärniga enheter ute, eller på väg ut. Andra menade att Android ändå inte kan nyttja två kärnor på ett bra vis, varför det kvittar att Flyer bara har en kärna. Många valde vidare att avvakta i väntan på prisnivån – även en enkelkärnig enhet kan till rätt pris vara mer än prisvärd.

När vi nu ser Flyer dyka upp hos allt fler återförsäljare så kan vi konstatera att prisnivån ser ut att stabilisera sig runt 7000-kronorsstrecket och uppåt, en prisnivå som vi gissar ligger en bra bit över vad de flesta av er hade hoppats och trott på – inte minst när Samsungs konkurrerande sjutumstablet Galaxy Tab går att få tag på för cirka 4000 kronor.

När Flyer kan tänkas vara redo för leverans är okänt, men ett mindre antal återförsäljare anger den 1:a april som lagerdatum. Vi gissar emellertid att Flyer ligger längre bort än så, men vi hoppas förstås att vi har fel.
 

Prisjakt. Tipstack till Christoffer.
 

Lägsta pris på HTC Flyer på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy Tab på Prisjakt just nu: