Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

HTC förklarar uppdateringsprocessen genom informativ bild

Postat:
01:00 - 2013-12-27
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Hur går det egentligen till när tillverkare uppdaterar en telefon till en ny version av Android? Sony har redan förklarat processen i tidigare inlägg och nu har HTC skapat en så kallad infographic som tydliggör stegen som krävs för att en Androidenhet ska få en ny version av plattformen.
Processen som beskrivs är naturligtvis specifik för HTC-telefoner, även om den ser ungefär likadan ut för de flesta Androidtillverkare. I den informativa bilden får vi följa stegen för tre olika typer av enheter: operatörsbundna modeller, olåsta enheter och utvecklarmodeller, samt de Google Play-varianter sökjätten säljer i Play Store.

htc-uppdateringar-forklaring-android-pdk

Chipptillverkare har större makt över uppdateringar än vad många förmodligen känner till. Spekulationer menar exempelvis att det var bristande stöd från Texas Instruments som gjorde att Galaxy Nexus (med TI OMAP 4460) inte fick Android 4.4 KitKat. HTCs tidslinje berättar hur chipptillverkare behöver tillhandahålla drivrutiner och optimeringar för nya Androidversioner. Huruvida det arbetet ska göras är deras beslut.

Bilden visar även att det innebär färre steg att uppdatera olåsta enheter, och framför allt Google Play-modeller – förklaringen till att de i regel erhåller snabbare uppdateringar. En annan nämnvärd detalj som tas upp i HTCs bild är att Google tillhandahåller ett PDK (platform development kit) innan en ny Androidversion ges ut, men att tillverkarna får källkoden först när den släpps för alla strax efter offentliggörandet. Hela bilden går att kika på nedan.

htc-uppdateringar-forklaringar-infographic

Mest kommenterat

 1. Hur ofta laddar du mobilen?
 2. Allt om Googles nya telefoner Pixel 6 och Pixel 6 Pro
 3. Opinion: Fingeravtrycksläsare på bakstycket fortfarande bäst
 4. Google kommer få kontinuerlig skrollning på mobiler
 5. Qualcomm ogillar att Google skapat egen systemkrets
 6. Freja kan användas som legitimation vid paketutlämning hos PostNord

Mest läst

 1. Hur ofta laddar du mobilen?
 2. Allt om Googles nya telefoner Pixel 6 och Pixel 6 Pro
 3. Konceptbilder på Samsung Galaxy S22 Ultra
 4. Nya pressbilder på Pixel 6 visar hur mycket kamerorna sticker ut
 5. Qualcomm ogillar att Google skapat egen systemkrets
 6. Ännu fler Google Pixel 6-läckor innan presentationen

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur ofta laddar du i regel mobilen?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om