HTC Holiday – ny bjässe med 4.5-tums qHD-skärm, 1GB RAM och dubbelkärnig 1.2GHz-processor? [Rykten]

Postat:
11:15 - 2011-05-23
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
79

HTC Holiday - ny bjässe med 4.5-tums qHD-skärm, 1GB RAM och dubbelkärnig 1.2GHz-processor? [Rykten]

Senaste tiden har det florerat rykten att HTC snart ska släppa en supertelefon vars hårdvara kommer ligga snäppet över Sensation, och att denna enhet kommer ha stöd för NFC. Kan det måhända vara HTC Holiday, som nu fått ett inofficiellt avslöjande? Holiday sägs ha utrustats med 1GB RAM, till skillnad mot Sensations 768MB, men enligt ryktet har även det nya vidundret en dubbelkärnig 1.2GHz-processor som är en del av Qualcomms MSM8660-plattform.

HTC Holiday, som för övrigt sannolikt är ett temporärt kodnamn, sägs ha en åttamegapixelkamera på baksidan, samt en 1.3MP-kamera framtill. Enheten ska tydligen köra senaste versionen av Googles plattform för mobiler, det vill säga version 2.3.4, och även om det inte nämns lär Holiday förmodligen även ha HTCs egna gränssnitt Sense.

Skärmen kommer antagligen bli en opinionsdelare, då den påstås vara hela 4.5 tum stor (qHD-upplösning). Vissa tycker att mobiler med skärmar över fyra tum är så pass otympliga att de inte längre är praktiska att ha i fickor, och att det blir svårt att nå alla delar av skärmen med bara en hand, medan andra älskar rejält tilltagna skärmar och ser dem som en god mix mellan mobil och tablet – det bästa av två världar.

Sajten PocketNow har även publicerat en bild som sägs föreställa HTC Holiday, och om så är fallet är i alla fall dess framsida påfallande lik en HTC Desire HD. Det finns inga uppgifter om när Holiday kan tänkas komma till butiker, men förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge innan HTC tillkännager enheten.

Genom Engadget

Lägsta pris på HTC Sensation på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Desire HD på Prisjakt just nu: