HTC Incredible S finns nu hos ett antal svenska återförsäljare

Postat:
19:36 - 2011-03-19
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
63

HTC Incredible S är uppföljaren till en Android-mobil som aldrig kom till Sverige, nämligen modellen Incredible. Den ursprungliga HTC Incredible släpptes i USA i april förra året, och den har ungefär samma specifikationer som HTC Desire; fast med en 8MP-kamera, SLCD-skärm och 8GB inbyggt flash-minne. Efterträdaren Incredible S har däremot hittat fram till våra breddgrader, och den finns numera i lager hos ett antal svenska återförsäljare.

Telefonen har en kapacitiv 4-tums SLCD-skärm med WVGA-upplösning, och den stödjer 16 miljoner färger. Processorn är enkelkärnig med en klockfrekvens på 1GHz och är en del av plattformen Qualcomm Snapdragon MSM8255 – alltså samma plattform som sitter i Desire HD. De två mobilerna har således även likadan GPU; en hyggligt kompetent Adreno 205. Den taiwanesiska tillverkaren har i övrigt utrustat enheten med 768MB RAM, 1.1GB internt flash-minne, ett batteri på 1450 mAh och dubbla kameror: en åttamegapixelkamera på baksidan, i samverkan med 1.3MP-kamera ovanför skärmen. Alltihop väger 135g.

Incredible S kör inledningsvis Froyo med HTCs gränssnitt Sense, men mobilen kommer att uppdateras till Android 2.3 under andra kvartalet i år. Telefonen känns på ett sätt mer som en finslipning av den ursprungliga modellen snarare än ett rejält kliv framåt – originalet fick mycket god kritik överlag, och HTC ville kanske inte ändra alltför mycket på ett fungerande koncept. Men hur väl kommer den att kunna hävda sig i konkurrensen från dess dubbelkärniga motsvarigheter?

Lägsta priset för HTC Incredible S på Prisjakt är för närvarande 4483kr, vilket kan jämföras med LG Optimus 2X som kostar 4556kr. Swedroid har ett testexemplar av Incredible S på ingång, så om inget oförutsett inträffar så dyker det upp en recension av enheten i fråga inom några veckor.

Vad tycker ni läsare om Incredible S, och är det rentav någon som redan beställt ett exemplar?

httpvh://www.youtube.com/watch?v=Xx7Q2jKHdYM

 

Tipstack till Anders!

 

Lägsta pris på HTC Incredible S på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Desire HD på Prisjakt just nu: