HTC inkluderar minimobil med 5-tummaren Butterfly i Kina

Postat:
15:02 - 2013-01-27
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
47

htc_mini

Ingen har säkert kunnat undgå att mobilerna blir större. De flesta nya toppmodeller har 5-tumsskärmar och det är mycket svårt att hitta telefoner i det nättare formatet med den senaste hårdvaran. Fyratumsskärmar, som ansågs vara bjässar för inte alltför länge sedan, är numera små i jämförelse.

Nackdelarna med de större skärmarna är naturligtvis att de blir svårare att använda med en hand och att de blir tyngre och mer otympliga. Detta kan särskilt bli ett bekymmer för människor med små händer. HTC har i Kina introducerat en minst sagt ovanlig lösning på problemet: en liten minimobil åt 1080p-enheten Butterfly. 

Det är egentligen ingen telefon i traditionell bemärkelse utan snarare ett tillbehör med samma formfaktor som en gammal mobil. HTC Mini går dock att ringa med efter att ha kopplats till Butterfly genom Bluetooth. Den kan även ansluta till Butterfly över NFC och visa meddelanden, kalenderinlägg och samtalslistor.

HTC Mini fungerar dessutom som en fjärrkontroll åt Butterfly när den är kopplad till en TV. Man kan då navigera i Butterflys menyer genom Mini. Avslutningsvis kan man använda Mini till att hitta sin Butterfly ifall man tappat bort den. Vad tycker ni om tillbehöret? Känns det kontraproduktivt med en mellanhand med den här formfaktorn eller är det här en typ av tillbehör ni skulle vilja ha?