HTC lanserar senaste flaggskeppet Sensation under presskonferens i London

Postat:
16:50 - 2011-04-12
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
118

HTC Sensation

Vi har varit bekanta med både HTC Sensations specifikationer och dess design sedan tidigare, och under dagen har det dykt upp bilder och specifikationer på nätet från diverse operatörer som inte kunnat hålla sig med publiceringen. Nu har emellertid den taiwanesiska tillverkaren till sist offentliggjort sitt senaste Android-flaggskepp under en presskonferens i London.

HTC Sensation, som förut gick under namnet HTC Pyramid, kommer som tidigare rapporterats att vara utrustad med en 4.3-tumsskärm med qHD-upplösning (540×960) och SLCD-teknik. RAM-minnet ligger på 768MB, och enhetens dubbelkärniga processor från Qualcomms tickar på i 1.2GHz. HTC Sensation har två kameror: en åttamegapixelkamera på baksidan med dubbel LED-blixt för fotografi och videoinspelning i HD, samt en VGA-kamera framtill för videokonversationer.

På operativsystemsfronten har HTC låtit Sensation köra Android 2.3 i kombination med senaste versionen av sitt egna Sense-gränssnitt. En av de största nyheterna i Sense är att låsskärmen numera kan skräddarsys och tillhandahålla information i realtid, som exempelvis foton, väderrapporter, statusuppdateringar eller börsnyheter. Denna information visas helt sonika direkt när man aktiverar displayen efter att den varit avstängd, och låsskärmen innehåller genvägar till funktioner som att skicka e-post, ta foton och ringa samtal.

Enligt HTC har nya Sense även mer realistiska animeringar än tidigare, en uppdaterad väderapplikation, samt en ny samling widgetar. HTC Sensation är dessutom den första enheten med stöd för företagets nya video- och underhållningstjänst HTC Watch, som enligt utsago ger tillgång till ett bibliotek av långfilmer och tv-serier via en enkel knapptryckning. Tjänsten buffrar videoinformationen stegvis, så användare behöver inte vänta på att hela filer ska laddas ner innan de kan börja titta. Genom HTC Watch kan man både hyra och köpa videofilmer som sedan går att visa på upp till fem olika HTC-enheter.

Vad tycker ni läsare om HTC Sensation, nu när den offentliggjorts och det finns skarpa bilder och videos av enheten – och vad tror ni om senaste Sense? HTC Sensation ska lanseras i norden under andra kvartalet i år, vilket bör innebära att den kommer att finnas på svenska butikshyllor senast i juni.