Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

HTC lanserar senaste flaggskeppet Sensation under presskonferens i London

Postat:
16:50 - 2011-04-12
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

HTC Sensation

Vi har varit bekanta med både HTC Sensations specifikationer och dess design sedan tidigare, och under dagen har det dykt upp bilder och specifikationer på nätet från diverse operatörer som inte kunnat hålla sig med publiceringen. Nu har emellertid den taiwanesiska tillverkaren till sist offentliggjort sitt senaste Android-flaggskepp under en presskonferens i London.

HTC Sensation, som förut gick under namnet HTC Pyramid, kommer som tidigare rapporterats att vara utrustad med en 4.3-tumsskärm med qHD-upplösning (540×960) och SLCD-teknik. RAM-minnet ligger på 768MB, och enhetens dubbelkärniga processor från Qualcomms tickar på i 1.2GHz. HTC Sensation har två kameror: en åttamegapixelkamera på baksidan med dubbel LED-blixt för fotografi och videoinspelning i HD, samt en VGA-kamera framtill för videokonversationer.

På operativsystemsfronten har HTC låtit Sensation köra Android 2.3 i kombination med senaste versionen av sitt egna Sense-gränssnitt. En av de största nyheterna i Sense är att låsskärmen numera kan skräddarsys och tillhandahålla information i realtid, som exempelvis foton, väderrapporter, statusuppdateringar eller börsnyheter. Denna information visas helt sonika direkt när man aktiverar displayen efter att den varit avstängd, och låsskärmen innehåller genvägar till funktioner som att skicka e-post, ta foton och ringa samtal.

Enligt HTC har nya Sense även mer realistiska animeringar än tidigare, en uppdaterad väderapplikation, samt en ny samling widgetar. HTC Sensation är dessutom den första enheten med stöd för företagets nya video- och underhållningstjänst HTC Watch, som enligt utsago ger tillgång till ett bibliotek av långfilmer och tv-serier via en enkel knapptryckning. Tjänsten buffrar videoinformationen stegvis, så användare behöver inte vänta på att hela filer ska laddas ner innan de kan börja titta. Genom HTC Watch kan man både hyra och köpa videofilmer som sedan går att visa på upp till fem olika HTC-enheter.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=COi4S1yoyO4

Vad tycker ni läsare om HTC Sensation, nu när den offentliggjorts och det finns skarpa bilder och videos av enheten – och vad tror ni om senaste Sense? HTC Sensation ska lanseras i norden under andra kvartalet i år, vilket bör innebära att den kommer att finnas på svenska butikshyllor senast i juni.

Lägsta pris på HTC Incredible S på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Desire HD på Prisjakt just nu:

Mest kommenterat

 1. Hur många bilder har du på Google Photos idag?
 2. Vilken telefon innebar största klivet framåt för dig gällande fotografi?
 3. OnePlus 7 och 7T får öppen beta av Android 11
 4. Android 12 kan erbjuda smidig delning av Wi-Fi-lösenord
 5. Kommande funktion sätter appar i viloläge, kan bli del av Android 12
 6. Vivo lanserar flaggskeppet X60 Pro+ med Snapdragon 888, stor kamerasensor

Mest läst

 1. Netflix kan snart avgöra vad du ska titta på
 2. Bonusprogrammet Google Play Points kommer till Norden
 3. WhatsApp försöker intyga att de värnar om användares integritet
 4. Googles meddelande-app är standard i Galaxy S21-serien
 5. Vilken telefon innebar största klivet framåt för dig gällande fotografi?
 6. Vivo lanserar flaggskeppet X60 Pro+ med Snapdragon 888, stor kamerasensor

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur många bilder har du på Google Photos idag?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om