HTC Magic får Android 2.1 idag – i Kanada

Postat:
16:29 - 2010-09-08
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
46

Den äldre generationen här på Swedroid minns kanske den allra första androidtelefonen som lanserades officiellt här i Sverige, strax efter Dackefejden. HTC Magic, som den kom att kallas, kom laddad med den då närmast sprillans nya Android 1.5/Cupcake, och vi gladde oss åt att ett widgetstöd äntligen hade introducerats i Android-plattformen – även om det då bara fanns några dussintal widgets att tillgå på Android Market.

De allra flesta trodde och hoppades på att uppdateringarna skulle komma i en jämn ström – det var ju delvis det som var meningen med Android. Verkligheten såg dock annorlunda ut och Magic-folket fick se än den ena och än den andra uppdateringen gå dem förbi tills dess att de slutligen fick ta del av en uppdatering till HTC:s Sense-gränssnitt i mitten av februari 2010 – dock fortfarande bara Android 1.5.

I Kanada meddelar nu operatören Rogers via Twitter att de idag påbörjar utrullningen av Android 2.1-uppdateringen till kunder med en Rogers-brandad HTC Magic, och genast tänds ett litet litet hopp att även våra svenska Magic-ägare kan få ta del av godsakerna, inte minst med tanke på att både den svenska och den kanadensiska Magicen bygger på hårdvaruplattformen PVT32A.

Vid det här laget är det dock många, inte minst här på sajten, som har gett upp för länge sedan och har tagit saken i egna händer genom att roota telefonen och installera valfri custom-ROM, istället för att vänta och hoppas på en uppdatering som kanske aldrig kommer.
 

Rogers på Twitter. Tipstack till pellen!