Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

HTC Magic får Android 2.1 idag – i Kanada

Postat:
16:29 - 2010-09-08
Skribent:
Manny B
Kommentarer:

Den äldre generationen här på Swedroid minns kanske den allra första androidtelefonen som lanserades officiellt här i Sverige, strax efter Dackefejden. HTC Magic, som den kom att kallas, kom laddad med den då närmast sprillans nya Android 1.5/Cupcake, och vi gladde oss åt att ett widgetstöd äntligen hade introducerats i Android-plattformen – även om det då bara fanns några dussintal widgets att tillgå på Android Market.

De allra flesta trodde och hoppades på att uppdateringarna skulle komma i en jämn ström – det var ju delvis det som var meningen med Android. Verkligheten såg dock annorlunda ut och Magic-folket fick se än den ena och än den andra uppdateringen gå dem förbi tills dess att de slutligen fick ta del av en uppdatering till HTC:s Sense-gränssnitt i mitten av februari 2010 – dock fortfarande bara Android 1.5.

I Kanada meddelar nu operatören Rogers via Twitter att de idag påbörjar utrullningen av Android 2.1-uppdateringen till kunder med en Rogers-brandad HTC Magic, och genast tänds ett litet litet hopp att även våra svenska Magic-ägare kan få ta del av godsakerna, inte minst med tanke på att både den svenska och den kanadensiska Magicen bygger på hårdvaruplattformen PVT32A.

Vid det här laget är det dock många, inte minst här på sajten, som har gett upp för länge sedan och har tagit saken i egna händer genom att roota telefonen och installera valfri custom-ROM, istället för att vänta och hoppas på en uppdatering som kanske aldrig kommer.
 

Rogers på Twitter. Tipstack till pellen!

Mest kommenterat

 1. Apple Iphone 13 Pro och 13 Pro Max har 120Hz uppdateringsfrekvens
 2. Vilken träningsapp använder du?
 3. Apple lanserar Iphone 13 och Iphone 13 Mini: här är nyheterna
 4. Här kan du följa kvällens presentation av Iphone 13 samt Watch 7
 5. Nya rykten om påkostade Google Pixel 6 Pro
 6. Vad hände med den lösenordsfria webben?

Mest läst

 1. Apple Iphone 13 Pro och 13 Pro Max har 120Hz uppdateringsfrekvens
 2. Apple lanserar Iphone 13 och Iphone 13 Mini: här är nyheterna
 3. Nya rykten om påkostade Google Pixel 6 Pro
 4. Här kan du följa kvällens presentation av Iphone 13 samt Watch 7
 5. Samsung släpper beta av Android 12 och One UI 4
 6. Här är nyheterna i Apple Watch Series 7

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken eller vilka av dessa träningsappar använder du? [Upp till 3]

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om