HTC Magic knäckt – Root-åtkomst ett faktum

Postat:
15:57 - 2009-05-22
Skribent:
| Eric N
Kommentarer:
4

g1-update-from-microsd-card-1För att citera Haykuro:: We have root!

Vi skrev tidigare om hur man kommit in i Fastboot, ett protokoll för att flasha om telefoner över USB, genom att hålla inne volym+ samt on-knappen. Detta öppnade för möjligheten att ladda in en modifierad recovery.img-fil för att tillåta omflashning av telefonen.  Här stötte man dock på patrull då man fick felmeddelandet att img-filen man försökte ladda in inte var signerad, något som Android-gurun Haykuro sedermera påvisat inte är ett problem, man behöver bara ändra en kodrad i default.prop som ligger i recovery.img-filen till ”ro.secure=0” för att telefonen skall acceptera img-filen.

Så snart vi lagt händerna på information om hur man gör lägger vi upp en guide för er lyckliga få som äger en HTC Magic. Modellen de lyckats med kommer från Vodafone, men än så länge finns det inget som säger att det inte skulle fungera på alla Magic-lurar i omlopp.

Vad innebär då detta?

*Flasha vilken build du vill! Du kan köpa en Magic i vilket land som helst och sedan flasha in den svenska builden, det skall liksom för G1 inte vara några som helst problem

*Använd telefonen som modem till datorn (teathering)

*Full åtkomst till Android Market. Titta mer än gärna på Manny’s utmärkta recension av Android Market & MarketEnabler

*Slå på stöd för multi touch

Läs om hur du får root-åtkomst och flashar telefonen här