HTC meddelar att Flyer kommer uppgraderas till Honeycomb strax efter att läsplattan släppts [Rykten]

Postat:
11:26 - 2011-04-25
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
30

HTC Flyer

HTCs första surfplatta har fått ett blandat mottagande av Android-användare i Sverige. Många har invänt mot att Flyer, som enheten heter, inte har fullt lika kraftig hårdvara som flera av konkurrenternas tablets, medan andra sett möjligheter med plattans speciella anteckningsfunktion. HTC har utrustat Flyer med en enkelkärnig 1.5GHz-processor, 1GB RAM, 32GB internt lagringsutrymme, dubbla kameror, samt en kapacitiv 7-tumsskärm med WSVGA-upplösning (1024×600).

Att flyer saknar dubbelkärnig CPU har tillsammans med enhetens något klena batteri på 4000mAh varit de största invändningarna på hårdvarufronten. Gällande mjukvaran har många opponerat sig mot att HTC Flyer inledningsvis kommer att köra en skräddarsydd variant av Android 2.3 Gingerbread. Att leverera en surfplatta försommaren 2011 med ett OS avsett för mobiler, när största konkurrenternas tablets kör Honeycomb, kan ju av förståeliga skäl uppfattas som att ligga ett steg efter.

Nu har emellertid HTC meddelat via ett Twitter-inlägg att Flyer kommer uppgraderas till Honeycomb strax efter att enheten släppts, och om tillverkaren håller sitt löfte kommer läsplattan alltså inte att ligga efter på OS-fronten särskilt länge. Flyer ska släppas nu i Maj, och versionen utan 3G med 16GB lagringsutrymme kostar för närvarande 4995kr som lägst enligt Prisjakt.

HTC Flyer, Honeycomb

Påverkar den snabba uppgraderingen till Honeycomb hur ni läsare ser på HTC Flyer? Är det någon som kommer att skaffa sig ett exemplar av läsplattan, eller tycker ni att det finns bättre alternativ?

Genom EuroDroid

Lägsta pris på HTC Flyer på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Sensation på Prisjakt just nu: