HTC One-enheterna har multitasking som prioriterar egna gränssnittet Sense

Postat:
11:11 - 2012-05-17
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
49

På amerikanska mobilbloggar och på forumet xda-developers har det senaste tiden gjorts en förhållandevis stor sak av att multitaskingen i HTCs One-serie skiljer sig från standardandroid. Vi menar då inte de uppenbara visuella skillnaderna i gränssnittet utan det som sker i bakgrunden i form av minnes- och aktivitetshantering.

Avslöjandet har som rubriken berättar varit att multitaskingen i One-serien prioriterar det egna gränssnittet Sense. När man läser detta rätt uppochner känns det som att konstatera det uppenbara. Varför skulle det egna gränssnittet inte prioriteras?

Problemet består av att vissa användare tycker att applikationer i bakgrunden stängs ner för ofta och aggressivt. De menar att multitaskingen i övrigt blir lidande av att gränssnittet prioriteras. HTC har kommenterat saken och menar att allt fungerar precis som det är tänkt, med en balans mellan Ice Cream Sandwich grundfunktioner och en konsistent Sense-upplevelse.

“HTC is aware of some questions in the enthusiast community about how the HTC One X handles multitasking and memory management for background apps. We value the community’s input and are always looking for ways to enhance customers’ experience with our devices. That said, multitasking is operating normally according to our custom memory management specifications which balance core ICS features with a consistent HTC Sense experience.”

Hur tycker ni som äger en One-enhet att multitaskingen fungerar? Har ni märkt av att appar i bakgrunden stängs ner för ofta eller är detta en storm i ett vattenglas?

Processor: 1,5GHz quad-core
Plattform: Tegra 3
RAM: 1GB
Skärm: 4,7" / HD / 312PPI
Skärmtyp: Super LCD2
Kamera: 8MP

Genom Engadget