HTC publicerar detaljerad promovideo av nya Android-flaggskeppet Sensation

Postat:
12:00 - 2011-05-13
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
140

HTC Sensation

Den taiwanesiska tillverkarens nya Android-flaggskepp HTC Sensation är tvivelsutan en av de mest eftertraktade mobilerna just nu, och enheten beräknas komma till Sverige nästa månad. Sensation stoltserar med en 4.3-tums SLCD-skärm som har den attraktiva och ännu förhållandevis ovanliga qHD-upplösningen (540×960), till skillnad mot WVGA som hittills varit mer eller mindre standard för mobiler i toppskiktet. Skärmen på Sensation har även så kallat ”gorillaglas”, vilket gör den mer rep- och stryktålig.

HTCs nya flaggskepp är utrustad med en dubbelkärnig 1.2GHz-proccessor (Qualcomm MSM8260 Snapdragon) med grafikkretsen Adreno 220, och enhetens RAM-minne ligger på 768MB. Åttamegapixelkameran med dubbel LED-blixt kan spela in HD-video i 1080p, och det sitter därtill en VGA-kamera på framsidan för videosamtal. I Sensation finner vi naturligtvis även diverse Android-bekvämligheter som gyrosensor, accelerometer, digital kompass samt aGPS, och hela härligheten väger 148g.

Igår laddade HTC upp en ny proffsig promovideo på YouTube som på ett pedagogiskt vis går igenom Sensations förtjänster. Tyvärr är i stort sett allt i videon datorgenererat – att få se en faktisk HTC Sensation användas av en riktig person hade förmodligen varit att föredra, men klippet är ändå intressant för de som funderar på att skaffa enheten. Utöver en närmare titt på hårdvaran, visar videon även upp en del av funktionerna i HTCs gränssnitt Sense 3.0.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=aN_ch48mGac

Vilken supertelefon kommer vinna kampen om Android-fantasternas gunst i sommar? HTC Sensation, Samsung Galaxy S2, eller kanske någon helt annan enhet? Det återstår att se, men vad som säkert kan sägas är att det börjat dyka upp riktigt intressant hårdvara i Android-världen.

Lägsta pris på HTC Sensation på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Desire HD på Prisjakt just nu: