HTC Scribe dyker upp i amerikanska PTO:s dokument – första riktiga livstecknet från en HTC-tablet

Postat:
20:38 - 2010-12-30
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
29

Under ett år då väldigt mycket, tack vare Apples iPad, har kretsat om och kring tablets så har förstås många ställt sig frågan var HTC har tagit vägen. HTC är förstås den ledande tillverkaren av androidtelefoner, till stor del tack vare dess tidiga satsning på ett bångstyrigt operativsystem som knappt ens kunde betraktas som ”beta”, men på tabletfronten har det varit tyst.

Många har oroats av detta, medan andra har tolkat det som att HTC ville vänta på att Android skulle vara redo för tablets istället för att återigen hoppa på tidigt med allt det elände och arbete som det innebär.

Via den amerikanska patentmyndigheten USPTO (United States Patent and Trademark Office) så kan vi emellertid nu se ett första livstecken från HTC, och det kommer i form av en enhet kallad ”HTC Scribe”, vilken vidare benämns som ”Handheld wireless device, namely, a tablet computer”.

Exakt vad Scribe kan tänkas vara, utöver att det uppenbarligen är en tablet, framgår inte, men en gissning är förstås att det handlar om en androidtablet och att HTC ämnar demonstrera den under första kvartalet 2011. Kanske redan under CES 2011, i januari, då även Motorola väntas demonstrera sin Honeycomb-tablet ”Everest”.

Vågar ni ge er på en gissning om vad vi har att vänta av HTC Scribe? Skärmstorlek? Upplösning? Hårdvaruplattform? Androidversion? Lanseringsdatum? Kommentarerna är era.

Ps. Swedroid har som ni förstås har noterat tagit en liten julsemester, men vi är snart tillbaka i vardagslunken igen – var så säkra!
 

Via Engadget. Tipstack till wasabi!