HTC Sensation får en relativt stabil Ice Cream Sandwich-ROM [ROM-tips]

Postat:
21:54 - 2012-01-02
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
26

För en tid sedan fick utvecklare på forumet xda-developers tag på en betaversion av HTCs Ice Cream Sandwich-uppdatering för Sensation. Tack vare läckan har det dykt upp ett flertal ROM:ar för Sensation som baseras på Android 4.0.

De flesta av dessa hemlagade androidversioner kör även HTCs gränssnitt Sense 3.5 (bl.a. Android Revolution HD), men vill man ha en upplevelse som ligger nära vanilla-Android finns det färre alternativ.

ROM-kocken rmk40 har dock utgått från den läckta ICS-uppdateringen för Sensation och ersatt så många av Sense 3.5-inslagen som möjligt med Android i sin oförändrade form. ROM:en är i betastadiet och innehåller därför för tillfället åtskilliga buggar.

Samtidigt fungerar det mesta fint och Sensation-ägare med rootåtkomst som vill ha en dos Ice Cream Sandwich och gillar att experimentera kan med fördel ge ROM:en Virtuous Inquisition ett försök (på egen risk).

När vi testade ROM:en (v1.4.0) och återställde runt 250 appar med Titanium Backup stötte vi på stora problem med sporadiska omstarter och instabilitet. När vi vid andra försöket bara återställde de mest väsentliga apparna uppförde sig emellertid ROM:en bättre.

Scrollning i listor kan vara seg emellanåt, vissa 3D-spel fungerar inte och en del funktioner beter sig inte som de ska. I övrigt tycks det mesta fungera och i väntan på en skarp release av CyanogenMod 9 kan ROM:ar som Virtuous Inquisition hjälpa till att stilla ICS-suget för flashaholics.

Är det några Sensation-ägare som testat ROM:en och hur tycker ni i så fall att den fungerar? Tips på fler Android 4.0-ROM:ar för Sensation välkomnas i kommentarsfältet.

Lägsta pris på HTC Sensation på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Sensation XE på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Sensation XL på Prisjakt just nu: