HTC Sensation kommer ha eget gestbaserat tangentbord: HTC Trace

Postat:
13:35 - 2011-04-27
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
30

HTC TraceEn av de många fördelarna med Android är att det är så öppet och anpassningsbart – tycker man inte om en systemapplikation, är den oftast väldigt lätt att ersätta med en motsvarande app från Market. Ett gott exempel på detta är virtuella tangentbord, som det finns en uppsjö av inom Android-världen. SwiftKey från brittiska utvecklaren TouchType är ett av de främsta alternativen när det gäller traditionella QWERTY-tangentbord, men det tangentbord som följer med HTC Sense-enheter hör också till toppen.

HTC tycks vilja ligga i framkant även i fortsättningen när det gäller mjukvarutangentbord, för tillverkaren kommer att skicka med sitt svar på Swype och SlideIT tillsammans med senaste Android-flaggskeppet HTC Sensation. Taiwanesiska tillverkarens gestbaserade tangentbord heter tydligen HTC Trace, och det låter användare skriva genom att dra ett finger i mönster över de bokstäver som bildar orden som ska matas in.

Enligt utsago ska det finnas diverse inställningar för HTC Trace som är tänkta att öka precisionen, som exempelvis ett alternativ för hur breda fingertoppar man har. HTCs gestbaserade tangentbord ska som sagt finnas på Sensation när enheten släpps, och med största sannolikhet kommer Trace även finnas på HTC Evo 3D och alla av tillverkarens kommande Android-mobiler. Huruvida tangentbordet letar sig fram till nuvarande HTC-mobiler återstår dock att se.

Vad tror ni läsare om HTC Trace? Swype är inte särskilt kompatibelt med svenska Swype har på vissa enheter förhållandevis svårt för svenska jämfört med SlideIT, och förhoppningsvis kommer HTC Trace att ligga på samma nivå som den sistnämnda.

Genom Android Central

Lägsta pris på HTC Sensation på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Desire HD på Prisjakt just nu: