HTC släpper Gingerbread-uppdatering för Desire, rekommenderas bara för ”expertanvändare”

Postat:
12:16 - 2011-08-01
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
208

HTC Desire - Gingerbread

Det har tagit lång tid för HTC att uppgradera sitt forna flaggskepp till Gingerbread. Ett tag såg det ut som enheten inte skulle få Gingerbread alls, då tillverkaren meddelade att Android 2.3 helt enkelt inte fick plats på enheten på grund av dess låga interna lagringsutrymme.

Redan dagen efter uttalandet gjorde dock HTC en kovändning och sa att Desire skulle få Gingerbread, trots allt. Lite senare uppdagades det att tillverkaren skulle lösa platsbristen genom att prioritera bort utvalda appar. Nu har HTC Desire som rubriken påpekar till sist fått en officiell uppgradering till Android 2.3, men med ett förebehåll.

Uppdateringen går nämligen bara att ladda hem från HTCs utvecklarsida och endast ”expertanvändare” rekommenderas att installera den. Nya firmware-versionen som ger Desire Gingerbread kommer radera all tidigare data på enheten och HTC föreslår att ett backupprogram från Market används innan uppdateringen genomförs.

Vad har då HTC prioriterat bort för att få plats med Gingerbread? De har bland annat raderat alla bakgrundsbilder och flera av HTCs egna appar, men de nämner inte vilka.

Vad tycker ni HTC Desire-ägare om den här lösningen? Kommer ni installera den officiella Gingerbread-versionen eller kör ni skräddarsydda ROM:ar istället? Uppgraderingen går att ladda hem från HTC Developer Center.

Tack till alla som tipsat!

Lägsta pris på HTC Sensation på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Incredible S på Prisjakt just nu: