HTC Tattoo recenserad av Softpedia

Postat:
21:35 - 2009-09-21
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
381

HTC Tattoo - Softpedia

Borta på Softpedia har man haft möjligheten att testköra en HTC Tattoo och har således kunnat förse oss med den första större recensionen av telefonen i fråga.

Värt att notera är att deras testexemplar inte är den färdiga produkten som kommer gå ut till kunderna om någon månad, vilket betyder att eventuella buggar och brister som påtalas i den dock mycket positiva recensionen mycket väl kan ha fixats då den är färdig för försäljning. Mer info samt lite bilder efter hoppet.


 

I korthet konstaterar recensenten att Tattoo – till rätt pris – är en mycket stark produkt, inte minst med tanke på att den till stor del bygger på precis samma hårdvara som sina (sannolikt dyrare) syskon Magic och Hero.

Han noterar dock att skärmen inte har samma briljans som Heron, samt att den inte är lika responsiv vad gäller fingertryckningar. Detta är förstås ganska naturligt då HTC Tattoo för det första har utrustats med en skärm med lägre upplösning (QVGA 240×320 jämfört med Magicens/Herons HVGA 320×480) och för det andra så valde HTC en resistiv touchscreen till Tattoo, till skillnad från de kapacitiva skärmarna på alla andra androidlurar till dags dato.

Resistiva skärmar bygger på att man applicerar tryck på en plastfilm som ligger utanpå skärmen, till skillnad från kapacitiva skärmar som använder en glasyta och registrerar den svaga svaga elektriciteten som vi alla har i våra fingertoppar. Inget tryck behövs således – man behöver bara nudda skärmen lite lätt. Det senare är en dyrare teknik, och fungerar enligt uppgift inte helt optimalt på mindre skärmar som den vi ser på Tattoo, vilket delvis förklarar HTC:s val.
 


 

Läs hela recensionen här.