Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

HTC tillkännager J Butterfly med 1080p-skärm – i Japan [Notis]

Postat:
09:39 - 2012-10-17
Skribent:
Viktor Å
Kommentarer:

 

För en dryg månad sedan rapporterade Swedroid om en kommande HTC-enhet bestyckad med en 5-tumsskärm, med en smått otrolig upplösning  på 1920×1080 pixlar. Denna upplösning ger en pixeldensitet på 440 PPI, att jämföra med 342 PPI hos den tidigare troninnehavaren Sony Xperia S.

Under natten har HTC tillkännagivit sin nya toppmodell för Japan – J Butterfly – med just en sådan display. Utöver den högupplösta SLCD3-displayen har telefonen även en fyrkärnig 1.5GHz Snapdragon S4 Pro APQ8064-processor, 2 GB RAM-minne och en 8-megapixelkamera. Batteriet har en kapacitet på 2020 mAh och lagringsutrymmet uppgår till 16 GB, till synes utan med möjlighet att utöka med SD-kort. Androidversionen som används i J Butterfly är Android 4.1/Jelly Bean, som sig bör när den senaste versionen av Googles operativsystem har firat sin tremånadersdag.

Tekniksidan The Verge har fått möjlighet att känna på telefonen och rapporterar att den ligger bra i handen, trots den stora skärmen, tack vare de smala kanterna runt skärmen och enhetens ganska ringa tjocklek på 9,1 mm. De nämner också att även om HTC J Butterfly endast kommer finnas tillgänglig i Japan så har den taiwanesiska tillverkaren sagt att telefoner med samma display kommer dyka upp globalt längre fram.

Om en sådan enhet blir tillgänglig i Sverige, skulle ni vara intresserade av att äga en? Eller tror ni att en så högupplöst skärm kommer kosta mer än den smakar, med förkortad batteritid och sämre prestanda?

Uppdatering: Efter ett tips undersökte vi specifikationssidan för HTC J Butterfly och fann att den har stöd för microSD-kort på upp till 32 GB.

Källa: The Verge, HTC (översatt)

Mest kommenterat

 1. Sony lanserar Xperia Pro-I med stor bildsensor
 2. HBO Max nu tillgängligt – kan skaffas för halva priset
 3. Google listar 113 anledningar att byta till Pixel
 4. Vilken av teknikjättarna har du störst förtroende för?
 5. Ikonteman i Android 12 är poänglösa fram till att de inkluderar alla appar
 6. Googles ”magiska suddgummi” visas upp i video

Mest läst

 1. Allt om Googles nya telefoner Pixel 6 och Pixel 6 Pro
 2. HBO Max nu tillgängligt – kan skaffas för halva priset
 3. Opinion: Fingeravtrycksläsare på bakstycket fortfarande bäst
 4. Sonys aptitretare för deras nästa Xperia
 5. Sony lanserar Xperia Pro-I med stor bildsensor
 6. Google berättar mer om vad deras systemkrets Tensor kan göra

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilka av teknikjättarna har du störst förtroende för? [Upp till 3]

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om