HTC UK: Desire blir utan officiell Gingerbread-uppdatering, tillräckligt minne saknas

Postat:
18:03 - 2011-06-14
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
144

HTC UK: Desire blir utan officiell Gingerbread-uppdatering, tillverkaren säger tillräckligt minne saknasHTC Desire är en ovanligt populär och gedigen Android som dock har en tydlig akilleshäl. Enheten erbjuder nämligen i originalskick bara runt 100MB lagringsminne för applikationsinstallationer, vilket är sorgligt lite för en mobil i den prisklassen. Undertecknad fick slut på lagringsminnet redan dagen efter köp förra våren och sedan pågick en ständig kamp för att lyckas frigöra några dyrbara megabyte här och där. Efter en tid var skräddarsydda ROM:ar med A2SD+ och en EXT3-partition på minneskortet enda lösningen, vilket har fungerat.

I februari i år uppgav CNET att en HTC-representant sagt att HTC Desire skulle få officiell Gingerbread-uppdatering. Ett par månader senare fick vi även höra av operatören Tre i England att de fått in en testversion av Android 2.3-uppdateringen för Desire och att de räknade med att ha den redo kring slutet av april.

Nu har emellertid HTC UK meddelat via Facebook att Desire helt enkelt blir utan en officiell Android 2.3-uppgradering, just för att enheten har så pass låg mängd internt lagringsutrymme. Om detta stämmer eller om det delvis är en ursäkt är naturligtvis okänt – dock har Desire som tidigare påpekats inte särskilt mycket utrymme att använda sig utav.

Om kungörandet bara gäller Englandsversionen av HTC Desire eller om även den nordiska modellen blir utan Gingerbread kan vi inte veta säkert, men det ser tyvärr inte särskilt ljust ut. Detta spelar kanske mindre roll för HTC Desire-användare med rootade enheter, då det finns en uppsjö av Android 2.3-versioner att välja mellan som dessutom erbjuder mer minne för appar.

Alla är ju dock inte intresserade av rooting och det vore tråkigt om Desire blir utan officiellt Gingerbread, särskilt med tanke på att enheten bara är drygt ett år gammal. Vad tror ni läsare – blir Desire i Sverige utan Gingerbread-uppdatering från HTC och vad tycker ni i så fall om saken?

Tack till alla som tipsat!

Lägsta pris på HTC Incredible S på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Sensation på Prisjakt just nu: