HTC UK gör en kovändning – Desire får Gingerbread trots allt

Postat:
15:12 - 2011-06-15
Skribent:
Manny B
Kommentarer:
115

Efter gårdagens nedslående nyhet, där HTC UK meddelade att den gamla trotjänaren Desire inte skulle få uppdateringen till Android 2.3/Gingerbread på grund av bristande lagringsutrymme, så gör de nu en kovändning och meddelar att trots vad som sades igår så skall Desire få en Gingerbread-uppdatering.

På androidsajterna runtom på nätet så kokade kommentarstrådarna igår av ilska och indignation mot HTC som ansågs svika sina kunder – något som nu ser ut att ha fått HTC att tänka om, gissningsvis för att undvika den oerhörda badwill som skapas via gräsrötterna.

HTC har tidigare backat gällande sina låsta bootloaders som tämligen effektivt hindrar utvecklare från att lägga in egna ROM-filer, och nu visar de återigen att de inte är värre än att de kan backa från mindre kloka beslut.

Frågan är kanske främst hur mycket detta velande påverkar förtroendet för HTC. Ena dagen får man ett besked och dagen efter så backar de och säger tvärtom. Hur ser ni på det här, kanske främst ni som själva äger en HTC-telefon? Har förtroendet naggats i kanten, eller tycker ni att HTC har skött det hela bra?
 

Via HTC UK på Facebook. Tipstack till pike, Evil_E och Drappe.
 

Lägsta pris på Samsung Galaxy Tab 10.1 (16GB/WiFi) på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på LG Optimus 3D på Prisjakt just nu: