HTC växer för snabbt – har inte möjlighet att möta efterfrågan

Postat:
14:50 - 2010-09-17
Skribent:
Ludde
Kommentarer:
36

htc-logoI en intervju som Dagens Industri fått med HTC:s koncernchef Peter Chou förklaras att HTC växer för snabbt för sitt eget bästa. Förhandsintresset för de två nya modellerna HTC Desire HD och HTC Desire Z är större än väntat och HTC kommer få svårt att tillverka de nya mobilerna i antal som möter efterfrågan. Dessutom förklarar Peter Chou att de nya mobilerna faktiskt inte är något banbrytande inom smartphone-världen.

HTC siktar på att bli bäst. Att bli en av de tre största mobiltelefontillverkarna i världen är ett lagom mål säger Peter Chou till Dagens Industri. I till exempel USA har HTC redan nått detta mål och siktar nu in sig på nya marknader. Däremot vill inte HTC bara skryta med marknadsandelar, utan Peter Chou poängterar också; ”Viktigare är att vi har bra produkter. Vi Vill vara ett långsiktigt företag som lägger ner väldigt mycket tid på att förstå konsumenterna, vad de vill ha och hur de använder produkterna.”

I intervjun berättar också Peter Chou att en utmanare till Apples iPad kommer att dröja. HTC bevakar den nya marknaden med tablets noggrant, men man har ingen plan färdig ännu.

Genom Dagens Industri, pappersupplagan 17/9-2010