HTCs Facebook-telefon ChaCha börjar säljas 15:e juni

Postat:
18:01 - 2011-06-09
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
55

HTC ChaCha

HTC har meddelat att företagets Facebook-telefon ChaCha kommer börja säljas den 15:e juni (onsdag nästa vecka). Enligt den taiwanesiska tillverkarens pressmeddelande har Tele2 ensamrätt på enheten fram till 1:a augusti, men Prisjakts index och exempelvis återförsäljaren CDONs produktsida för ChaCha antyder att den informationen eventuellt är felaktig.

HTC ChaCha är alltså en mobil med fokus på Facebook, och dess design och gränssnitt är tänkt att låta användare få ut så mycket som möjligt av det största sociala nätverket. Swedroid tog en titt på denna nätta lilla 120grams-pjäs under en presskonferens i Stockholm i slutet av mars. Enheten låg fint i handen och det går säkert att komma upp i rätt höga skrivhastigheter med det fysiska QWERTY-tangentbordet, men det man främst slogs av var hur litet allt tedde sig på 2.6-tumsskärmen.

Bland övriga specifikationer finner vi dubbla kameror (5MP på baksidan, VGA framtill), 512MB RAM, 512MB internt lagringsutrymme samt en 600MHz-processor. Därtill bjuder ChaCha på de standardfunktioner vi förväntar oss att i stort sett alla Androids har: GPS, accelerometer, Wi-Fi och digital kompass. ChaCha kör Android 2.3 Gingerbread som modifierats med diverse Facebook-funktioner.

Varje gång man har möjlighet att dela något via Facebook, som till exempel foton, låtlyssningsinfo, en länk, eller var man befinner sig, så börjar en dedikerad Facebook-knapp längst ner till höger att blinka. Trycker man då på den knappen sköts resten helt automatiskt. Även gränssnittet erbjuder tajt Facebook-integrering på olika vis.

Enheten lär inte tilltala hårdvarufantaster, men kanske Facebook-fantomer? Hur lyder Swedroids läsares dom om HTC ChaCha – blir det en succé för fans av det sociala nätverk som 600 miljoner människor loggar in på regelbundet, eller en gimmicktelefon som få kommer använda?

Lägsta pris på HTC Sensation på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Incredible S på Prisjakt just nu: