HTCs första surfplatta Flyer börjar säljas 25:e maj

Postat:
13:32 - 2011-05-17
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
39

HTC Flyer

HTC har meddelat att 3G-versionen av tillverkarens första surfplatta vid namn Flyer kommer att börja säljas i Sverige den 25:e maj, och modellen som endast har Wi-Fi släpps kort därefter. Enheten erbjuder en kapacitiv 7-tumsskärm med WSVGA-upplösning (1024×600), 1GB RAM, samt 32GB internt lagringsminne. Processorn är enkelkärnig men tickar på i hela 1.5GHz, och Flyer har även dubbla kameror: en vanlig 5MP-kamera på baksidan, samt en liten 1.3MP-rackare på framsidan.

När HTC Flyer släpps kommer surfplattan köra Android 2.3 i kombination med HTCs egna gränssnitt Sense, som de anpassat till tabletformatet. Att Flyer kör en Android-version avsedd för telefoner, när konkurrenterna ger ut plattor med Honeycomb, har varit en av de största invändningarna mot Flyer. Om man får tro HTCs Twitter-konto kommer företaget dock uppgradera enheten till Honeycomb ”strax efter att den släppts” – exakt vad ”strax” innebär i det här fallet är naturligtvis okänt.

Recensioner av HTC Flyer har börjat dyka upp på teknikbloggar, och bland annat giganten Engadget har gett enheten ett fördelaktigt omdöme. De anser att Flyer är väl genomtänkt, att dess aluminiumkonstruktion är robust, att skärmen är en vacker syn och att den sticker ut från mängden i och med dess anteckningsfunktion med stylus. I recensionen sägs dock att priset är för högt för att enheten ska bli en succé, något som nämnts tidigare från flera håll.

Enligt Prisjakt kostar HTC Flyer 3G 32GB för närvarande 5783 riksdaler, medan versionen utan 3G och med hälften så stort lagringsminne går på strax under 5000kr. Är det några som tänker lägga beslag på ett exemplar den 25:e maj, och vad anser ni är ett skäligt pris för enheten?

Tipstack till Mathias!

Lägsta pris på HTC Flyer på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Sensation på Prisjakt just nu: