HTCs nya Android-flaggskepp Sensation börjar säljas 7:e juni

Postat:
10:01 - 2011-05-25
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
65

HTC Sensation
HTCs nya toppmodell, 4.3-tummaren Sensation, kommer att börja säljas i svenska butiker den 7:e juni, om lite knappt två veckor. I samma pressmeddelande kungör även den taiwanesiska tillverkaren att priset inledningsvis kommer ligga runt 5495kr inklusive moms, men enligt Prisjakts index går den att skaffa för ett par hundralappar mindre: både CDON.com och Halebop tar 5279 riksdaler för enheten.

För den summan får man en 4.3-tums SLCD-skärm med gorillaglas och qHD-upplösning, 768MB RAM-minne samt en dubbelkärnig 1.2GHz-processor från Qualcomm med grafikkretsen Adreno 220. Sensation har även utrustats med de numera nästintill klassiska dubbla kamerorna: den kraftfullare av dem sitter naturligtvis på baksidan och har 8MP och dubbel LED-blixt, medan kameran framtill bjuder på VGA-upplösning.

Den asiatiska mobiljättens nya Android-flaggskepp bjuder naturligtvis även på diverse bekvämligheter som FM-radio, gyrosensor, accelerometer, digital kompass, aGPS, DLNA-stöd, samt Bluetooth 3.0. Enheten är täckt av ett unibody-hölje i aluminium, och allt väger 148g.

HTC Sensations största konkurrenter är naturligtvis toppmodellerna från andra tillverkare, och bland dessa finner vi bland annat Samsung Galaxy S2, Sony Ericsson Xperia Arc, och LG Optimus 2X. Är det några av Swedroids läsare som förhandsbeställt Sensation, och hur populär tror ni att den kommer bli jämfört med andra tillverkares flaggskepp?

Lägsta pris på HTC Sensation på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på LG Optimus 2X på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu: