HTCs sajt för att låsa upp bootloaders är nu online [Notis]

Postat:
19:11 - 2011-08-15
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
19

HTCs sajt för att låsa upp bootloaders är nu online [Notis]

Efter många om och men har HTCs lösning för att låsa upp bootloadern på HTC Sensation nu blivit färdig. Karusellen började efter att det blev känt att HTC Sensation skulle ha en signerad bootloader, vilket försvårar installerandet av skräddarsydda androidversioner. Det tog dock inte särskilt lång tid innan HTC granskade sin bootloader-policy och strax därefter meddelade tillverkaren att de inte längre skulle låsa bootloaders.

Vi fick sedan höra att bootloadern på bland annat HTC Evo 3D och Sensation skulle gå att låsa upp via en speciell sajt någon gång i augusti eller september. Nu är alltså den tjänsten live och för tillfället går det att låsa upp europeiska HTC Sensation-enheter med mjukvaruversion 1.45.401.2 – alltså borde alla som installerat den senaste uppdateringen kunna låsa upp sin bootloader via HTCdev.com.

HTC påpekar att ifall att man har oturen att lyckas göra sin enhet oanvändbar efter att ha låst upp bootloadern så gäller inte garantin utan man får försöka lösa det på egen hand. Själva upplåsningsprocessen tydliggörs i bilden nedan:

 

Är det några anpassningsentusiaster som tänker utnyttja tjänsten eller löser ni det hela på annat sätt?

Tack till de som tipsat! Genom HTC Facebook

Lägsta pris på HTC Sensation på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Evo 3D på Prisjakt just nu: