HTCSense.com – ny fjärrstyrningstjänst från HTC

Postat:
19:56 - 2010-09-15
Skribent:
| Pelle
Kommentarer:
41

HTC presenterade i samband med lanseringen av nya Desire HD och Desire Z, htcsense.com. Detta är en webbsida för att fjärrstyra ett antal funktioner i din telefon. Om du t.ex. har fått din telefon stulen kan du låsa den och ta bort all känslig data. Du kan även komma åt och göra backup på bland annat medelandan, telefonhistorik, kontakter och annan viktig data. Vidare ska man också kunna göra diverse inställningar på telefonen, bl.a. byta bakgrunder och skapa nya teman.

Har man oturligt nog tappat bort sin telefon kan man via webbsidan slå på ett larm på telefonen, så att den blir lätt att hitta. skulle du ändå inte hitta den kan du lokalisera den med hjälp av telefonens inbyggda GPS.

Under pressreleasen berättade man att den nya tjänsten ska vara kompatibel med de nya Desire HD och Desire Z. Dock nämnde man inget om hur vida tjänsten kommer vara kompatibel med någon av HTC:s tidigare modeller.

HTC berättade också att man lanserat en ny kartjänst med stöd för offline-kartor. Tjänsten är gratis för vissa städer, men landstäckande kartor kommer att kosta pengar. Det verkar med andra ord som att tjänsten är fristående från Google Maps.

Via: HTC genom Engadget.