Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Huawei berättar om nyheterna i EMUI 9 – baseras på Android 9 Pie

Inleder begränsat betatest

Postat:
06:52 - 2018-09-03
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Huawei har inlett ett begränsat betatest av sitt nya gränssnitt EMUI 9 som baseras på Android 9 Pie. Endast hundra personer sägs accepteras från varje land och platserna har fyllts upp snabbt, så mer intressant är kanske att Huawei har berättat om nyheterna i gränssnittet.
EMUI 9 ska erbjuda ett mer strömlinjeformat och förenklat UI, högre prestanda, estetiska förbättringar, samt Huaweis egna version av Googles exklusiva finesser för digital hälsa. Antalet menyer i inställningarna har enligt utsago sänkts från 940 till 843.

Huawei anger att appar laddar upp till 12,9 procent snabbare i EMUI 9, samt att gränssnittet har blivit lenare överlag. Version 2.0 av företagets ”GPU Turbo”-finess, som höjer prestandan i utvalda spel, ingår även.

I Huaweis egna appar har flikar flyttats från ovansidan av gränssnittet, till botten av det, så att de blir enklare att nå med en hand. Huawei erbjuder en rad alternativ för navigering i EMUI 8.1 – inklusive att ersätta de virtuella knapparna med svep över hemknappen nedanför skärmen (i de lägen sådan finns).

I EMUI 9 påstås företaget ha implementerat en törs vi redan säga mer klassisk form av svepnavigering, som Apple startade trenden för. Det hela beskrivs som navigeringen i MIUI från Xiaomi: svep uppåt från skärmens nederkant tar användaren till hemskärmen eller öppnar multikörningsmenyn. Ett svep inåt från skärmens vänsterkant ersätter tillbakaknappen.

Vi hoppas att även svep från skärmens högerkant kommer att fungera, då de flesta är högerhänta och det blir betydligt enklare att nå den högra kanten. Vi förmodar att Huawei har en liknande åtgärd som Xiaomi för att kringgå att många menyer även öppnas med sidosvep. I Xiaomis fall har de gjort så att svep inåt högre upp på skärmen fortfarande kan visa eventuella sidomenyer, medan svep längre ned tar användaren ett steg tillbaka.

EMUI 9 förväntas landa i skarp version senare i höst – uppdateringen kommer först till P20 och P20 Pro.

Mest kommenterat

 1. Realme 8i erbjuder 120Hz-skärm för 199 euro
 2. Nya pressbilder på Pixel 6 visar hur mycket kamerorna sticker ut
 3. Google kommer få kontinuerlig skrollning på mobiler
 4. Sony tillkännager ny produkt 26 oktober
 5. Qualcomm ogillar att Google skapat egen systemkrets
 6. Amazfit lanserar handledsenheten GTR 3 Pro

Mest läst

 1. Hur länge har du använt samma smartphone som längst?
 2. Sony tillkännager ny produkt 26 oktober
 3. Konceptbilder på Samsung Galaxy S22 Ultra
 4. Nya pressbilder på Pixel 6 visar hur mycket kamerorna sticker ut
 5. HBO Max kostar 89 kronor i månaden
 6. Hiroshi Lockheimer uppmanar återigen Apple att implementera RCS

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vad är längsta tiden du använt samma smartphone utan att skaffa ny?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om