Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Huawei introducerar toppmodellen Mate 30 Pro

Är utan Play Store och Google-appar

Postat:
15:13 - 2019-09-19
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Nu har Huawei offentliggjort de nya toppmodellerna Mate 30 och Mate 30 Pro som erbjuder stora batterier och avancerad kamerateknik. Tillverkaren har i skrivande stund inte tagit tjuren i hornen och nämnt huruvida enheterna ens har tillgång till Play Store och Googles appar.
Vi börjar med Mate Pro som har begåvats med en 6,53-tums OLED-skärm med 1176 x 2400 pixlar och HDR. Som går att se i bilderna sluttar skärmen kraftigt ned längs kanterna. Några fysiska knappar får därmed inte plats och istället ligger virtuella knappar längs sidorna för volym, ström och avtryckare för kamera.

Under chassit finner vi Huaweis nya rappa chipp Kirin 990 (läs mer här) tillsammans med 8GB RAM och 128GB eller 256GB lagring beroende på modell. Lagringen kan utökas med ytterligare 256GB genom minneskort. Enheten har totalt 21 antenner, varav 14 är avsedda för 5G. Mate 30 Pro stödjer åtta stycken 5G-band. Batteriet ligger på friska 4500mAh med 40W snabbladdning och 27W trådlös snabbladdning.

Huawei har utmärkt sig på kamerafronten senaste åren. Den här gången har tillverkaren satsat på en 40MP-kamera (f1,6), en 40MP supervidvinkelkamera (f1,8) och ett telefoto-objektiv (f2,4) med 8MP. På bakstycket sitter även en djupmätande ToF-sensor. Lösningen har dubbel OIS, 3x optisk zoom, 5x hybridzoom och 30x digital zoom. Huawei anger ett maximalt ISO-värde på 409 600.

Nytt för Huawei är videoinspelning i 4K med 60fps. För slowmotion-video i 720p kan enheten nå hela 7680 bildrutor per sekund. Det ska även gå att filma timelapse-videor i 4K med HDR+. I sensorjacket framtill sitter en 32MP-kamera tillsammans med sensorer för att skanna omgivningen i 3D. Sensorerna kan registrera gester i luften, likt kommande Google Pixel 4.

Konstruktionen är vattentålig och IP68-klassad. På mjukvarufronten finner vi EMUI 10 och Android 10, men som vi poängterade i inledningen låtsas Huawei hittills som att det regnar när det gäller uppgifterna om att de inte har tillgång till Androids butik. Vi får återkomma på den punkten, samt med uppgifter om pris och tillgänglighet.

Uppdatering: Europeiska priset ligger på 1099 euro. Mjukvaran är mycket riktigt utan Play Store och övriga Google-appar, även om Huawei inte gick in på några detaljer under presentationen. Istället används Huaweis egna butik och ekosystem.

Mest kommenterat

 1. Google presenterar Pixel 4 och Pixel 4 XL med ansiktsupplåsning och radar
 2. Google Nest Mini erbjuder bättre ljud och väggfäste – tillgänglig i Sverige
 3. Hur många widgetar använder du idag?
 4. Google lanserar nya Pixel Buds
 5. Nu är OnePlus 7T och 7T Pro tillgängliga i Europa
 6. Samsung tillkännager beta av Android 10 globalt

Mest läst

 1. Google presenterar Pixel 4 och Pixel 4 XL med ansiktsupplåsning och radar
 2. Video visar Samsungs tappning av Android 10
 3. Google Nest Mini erbjuder bättre ljud och väggfäste – tillgänglig i Sverige
 4. Google lanserar nya Pixel Buds
 5. Storleksjämförelser med Google Pixel 4 och Pixel 4 XL
 6. Google introducerar Pixelbook Go – en smidig Chromebook

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur många widgetar använder du?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey