Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Huawei lanserar Mate X2 med flexibel skärm

Viks inåt

Postat:
15:29 - 2021-02-22
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Huawei har presenterat en ny toppmodell med vikbar skärm: Mate X2. Till skillnad mot Huaweis första smartphone med flexibel skärm viks panelen den här gången ihop inåt som en bok.
Den vikbara skärmen är 8 tum med 2480 x 2200 pixlar och det nästan kvadratiska bildförhållandet 8:7,1. Telefonen kan användas när den är hopvikt tack vare en extern 6,45-tumsskärm med bildförhållandet 21:9 och 1160 x 2700 pixlar.

Även den yttre skärmen är en OLED och båda panelerna har 90Hz uppdateringsfrekvens, men bara den externa erbjuder 240Hz samplingsfrekvens. Enligt Huawei har de lyckats minimera reflektioner på den inre panelen genom ett särskilt yttre optiskt lager.

Konstruktionen ska kunna stängas utan glapp tack vare gångjärnet och ena halvans sluttande utformning. På prestandafronten hittar vi 5nm-chippet Kirin 9000, 8GB RAM och upp till 512GB lagring. Enheten erbjuder dubbla SIM-platser, en minneskortsplats, samt ett 4500mAh-batteri med 55W snabbladdning.

Fyra kameror har placerats på bakstycket: en 50MP huvudkamera, en 16MP supervidvinkelkamera, ett 12MP telefoto-objektiv med 3x optisk zoom, samt slutligen en 8MP telefoto med 10x optisk zoom.

Mate X2 kör EMUI 11 som baseras på Android 10 men kommer att få HarmonyOS (som av allt att döma också är Android) senare i vår. Priset för upplagan med 256GB lagring är motsvarande 23 000 kronor i Kina.

Mest kommenterat

 1. Hur skyddar du din smartphone?
 2. Spotify HiFi erbjuder ljud i losslesskvalitet
 3. Disney+ utökas med Star [Notis]
 4. Qualcomm stäms i Storbritannien, anses ha drivit upp smartphonepriserna
 5. Vissa Hangouts-användare har fått tillgång till Google Chat
 6. Google presenterar sex Androidnyheter, tillgängliga för alla

Mest läst

 1. Google presenterar sex Androidnyheter, tillgängliga för alla
 2. Spotify HiFi erbjuder ljud i losslesskvalitet
 3. Spotify testar ny biblioteks-vy i Androidappen
 4. Samsung börjar erbjuda fyra års säkerhetsuppdateringar
 5. Disney+ utökas med Star
 6. Hur skyddar du din smartphone?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du skal till din primära mobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om