Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Huawei Mate 30-serien introduceras 19 september, men levereras den med Play Store?

Postat:
10:48 - 2019-09-02
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Huawei har meddelat att Mate 30-serien kommer att lanseras 19 september i München, Tyskland. I år är inte den stora frågan vad Mate har för specifikationer och specialfinesser, utan huruvida den överhuvudtaget kan köra Play Store och Googles appar.
Enligt en rapport från Reuters förra veckan har Huawei nämligen nekats tillgång till Googles proprietära appar i nya modeller, på grund av USA:s svartlistning. Tillkännagivandet av datumet är fullt av frågor från konsumenter om just den punkten, vilka de som ansvarar för Twitter-kontot har valt att inte svara på.

Att ha tillgång till ett komplett utbud appar, vare sig det gäller nytta eller nöje, är något smartphoneanvändare tar för givet idag. Ett operativsystem är inte bättre än dess ekosystem. En Huawei-telefon utan BankID, bankappar, Swish, Kivra, Skatteverket, mobila plånböcker, appar från operatörer, meddelande-appar, strömningsappar och allt annat många av oss behöver idag skulle falla bort för de flesta.

Jättar som Amazon har försökt skapa grenar av Android med egna appbutiker – och misslyckats nå ut till en bred massa. Fire Phone från 2014 blev en flopp. Huawei har för all del ett eget butiksalternativ, kallad AppGallery, som redan finns på Huawei-enheter. EMUI frågar rentav ibland om butikslänkar ska öppnas i Play Store eller AppGallery.

Huawei är därmed bättre rustad än de flesta tillverkare att hantera en bannlysning. Om Huawei faktiskt blir blockerad från att använda Google-appar inkluderar det samtidigt Google Play Services, ett bibliotek många Androidappar är beroende av. Utöver den komplikationen skulle populära amerikanska tjänster som Facebook, Netflix, Twitter med flera inte få vara del av butiken, då svartlistningen inte bara berör Google utan alla amerikanska företag.

Förhoppningsvis kommer Huawei att reda ut alla frågetecken 19 september i samband med presentationen.

Senaste artiklarna om HUAWEI

→ Besök Androidarkivet

Mest kommenterat

 1. Bryr du dig om 5G?
 2. Lanseringen av Android 11 Beta skjuts upp [Notis]
 3. Ryktesbilder på Googles nya Chromecast med Android TV
 4. Obskyr bugg i Android gör telefoner obrukbara när särskilda bakgrundsbilder anges
 5. Huawei har skapat en telefon med febertermometer
 6. Tillbakablick: Sonys Androidsatsningar från X10 till X1

Mest läst

 1. Obskyr bugg i Android gör telefoner obrukbara när särskilda bakgrundsbilder anges
 2. Google skickade oavsiktligt ut beta av Android 11, här är några av nyheterna
 3. Så här ser nya strömmenyn i Android 11 ut
 4. Ryktesbilder på Googles nya Chromecast med Android TV
 5. Bryr du dig om 5G?
 6. Samsungs nya smartklockor granskas av FCC

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Bryr du dig om 5G för egen del?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey