Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Huawei Mate 30-serien introduceras 19 september, men levereras den med Play Store?

Postat:
10:48 - 2019-09-02
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Huawei har meddelat att Mate 30-serien kommer att lanseras 19 september i München, Tyskland. I år är inte den stora frågan vad Mate har för specifikationer och specialfinesser, utan huruvida den överhuvudtaget kan köra Play Store och Googles appar.
Enligt en rapport från Reuters förra veckan har Huawei nämligen nekats tillgång till Googles proprietära appar i nya modeller, på grund av USA:s svartlistning. Tillkännagivandet av datumet är fullt av frågor från konsumenter om just den punkten, vilka de som ansvarar för Twitter-kontot har valt att inte svara på.

Att ha tillgång till ett komplett utbud appar, vare sig det gäller nytta eller nöje, är något smartphoneanvändare tar för givet idag. Ett operativsystem är inte bättre än dess ekosystem. En Huawei-telefon utan BankID, bankappar, Swish, Kivra, Skatteverket, mobila plånböcker, appar från operatörer, meddelande-appar, strömningsappar och allt annat många av oss behöver idag skulle falla bort för de flesta.

Jättar som Amazon har försökt skapa grenar av Android med egna appbutiker – och misslyckats nå ut till en bred massa. Fire Phone från 2014 blev en flopp. Huawei har för all del ett eget butiksalternativ, kallad AppGallery, som redan finns på Huawei-enheter. EMUI frågar rentav ibland om butikslänkar ska öppnas i Play Store eller AppGallery.

Huawei är därmed bättre rustad än de flesta tillverkare att hantera en bannlysning. Om Huawei faktiskt blir blockerad från att använda Google-appar inkluderar det samtidigt Google Play Services, ett bibliotek många Androidappar är beroende av. Utöver den komplikationen skulle populära amerikanska tjänster som Facebook, Netflix, Twitter med flera inte få vara del av butiken, då svartlistningen inte bara berör Google utan alla amerikanska företag.

Förhoppningsvis kommer Huawei att reda ut alla frågetecken 19 september i samband med presentationen.

Senaste artiklarna om HUAWEI

→ Besök Androidarkivet

Mest kommenterat

 1. Vilken telefon innebar största klivet framåt för dig gällande fotografi?
 2. Samsung Galaxy S21-serien stödjer inte sömlösa uppdateringar
 3. Samsung Galaxy S21 Ultra har mer energieffektiv skärmteknik
 4. Specialmodellen Xperia Pro börjar säljas i USA för $2500
 5. Google hotar att blockera sin sökmotor i Australien
 6. Sony Xperia Compact kan göra comeback

Mest läst

 1. Vilken telefon innebar största klivet framåt för dig gällande fotografi?
 2. Samsung Galaxy S21-serien stödjer inte sömlösa uppdateringar
 3. Google hotar att blockera sin sökmotor i Australien
 4. Swedroids fyndtipsfredag (v3)
 5. Google lägger ned Project Loon efter nio år
 6. Specialmodellen Xperia Pro börjar säljas i USA för $2500

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur många bilder har du på Google Photos idag?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om