Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Huawei Mate S har AMOLED-skärm med Force Touch

Postat:
15:55 - 2015-09-02
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Huaweis senaste smartphone är 5,5-tummaren Mate S som har en finess kallad ”Force Touch”. Om det låter bekant beror det på att Apple Watch har en funktion med samma namn. I Huaweis tappning kan Force Touch användas till att utföra olika kommandon beroende på hur hårt användaren trycker på skärmen.
Det går exempelvis att zooma i bilder och öppna appar genom att trycka olika hårt på panelen. Lustigt nog kan Mate S rentav användas som våg tack vare Force Touch – när ett objekt läggs på skärmen berättar systemet hur mycket det väger.

huawei-mate-s-bb

Skärmen är som sagt 5,5 tum stor (2.5D) och den har AMOLED-teknik och 1920 x 1080 pixlar. Precis som Honor 7 kör Mate S Huaweis egna chipp Kirin 935 som samarbetar med 3GB RAM. Kameran erbjuder 13MP, optisk bildstabilisering och har ett komplett manuellt läge. Främre kameran har 8MP.

Telefonen har ovanligt avancerade ljudinspelningsegenskaper. Tre mikrofoner är tänkta att tillsammans sänka brusnivån och inspelningsappen har separata lägen för exempelvis intervjuer och inspelning av möten.

I numera traditionell Huawei-anda består Mate S nästan helt av metall. Fingeravtrycksläsaren på bakstycket har förbättrats — registreringen påstås vara dubbelt så snabb och vara bättre på att hantera blöta eller svettiga fingrar.

Tyvärr är Force Touch inte en standardfunktion i Mate S utan ingår bara i en särskild upplaga. Telefonen börjar säljas i Europa nu i september. Modellen med 32GB lagring kostar 649 euro medan 64GB-varianten går på 699 euro. Releaseuppgifter för modellen med Force Touch kommer senare.

huawei-mate-s-bild-6 huawei-mate-s-bild-7 huawei-mate-s-bild-8 huawei-mate-s-bild-9 huawei-mate-s-2 huawei-mate-s-bild-1 huawei-mate-s-bild-2 huawei-mate-s-bild-3 huawei-mate-s-bild-4 huawei-mate-s-bild-5 huawei-mate-s-bild-10

Mest kommenterat

 1. Google Assistant och rutiner fungerar nu i Sverige
 2. Nya Motorola Moto G Plus erbjuder 5G för 3990 kronor
 3. Specifikationerna för OnePlus Nord enligt rykten
 4. Ryktesbilder på OnePlus Nord visar hålstanskamera
 5. Ingen Androidversion har nått fler enheter på fem månader än Android 10
 6. OnePlus Nord lanseras 21 juli

Mest läst

 1. Använder du ROM eller rootåtkomst?
 2. Google Assistant och rutiner fungerar nu i Sverige
 3. Samsung tycks ha råkat publicera bilder på Galaxy Note 20
 4. Tips: Ersätt Play Store-ikonen med ”Mina appar”
 5. Startmenyn i Windows 10 kommer få ny design
 6. OnePlus Nord lanseras 21 juli

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du ROM eller rootåtkomst?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey