Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Huawei tillkännager 6-tummaren Mate 8

Postat:
14:10 - 2015-11-26
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Huawei har tillkännagivit Mate 8 i Kina vilket är en uppföljare till Ascend Mate 7 från förra hösten. Precis som föregångaren är skärmen sex tum stor med 1920 x 1080 pixlar, 2.5D-glas och ovanligt tunna ramar så yttermåtten hålls nere. Enligt Huawei utgör skärmen 83 % av framsidan.
Konstruktionen består helt och hållet av aluminium och telefonen säljs i fyra färger, som går att se i bilden ovan. På mjukvarufronten finner vi Huaweis egna gränssnitt EMUI 4.0 vilket baseras på Android 6.0.

Det innebär att Mate 8 är en av hittills få telefoner som lanserats med Marshmallow, tillsammans med HTC One A9. Några av finesserna Huawei nämner i mjukvaran är en brandvägg som ska spara ström samt något så ovanligt som en defragmenteringsapp.

huawei-mate-8-bild-2huawei-mate-8-bild-3

Mate 8 har utrustats med Huaweis allra senaste chipp, Kirin 950 (16nm FinFet). Dess processor har åtta kärnor – ett A72-kluster som kan arbeta i 2,3GHz och ett A53-kluster för mindre krävande uppgifter. Det finns även en kompletterande processor kallad I5 som exempelvis används till ständigt aktiva sensorer och röstigenkänning, vilket sägs förbättra batteritiden ytterligare.

Huawei menar att I5 är den mest kraftfulla processorn av sitt slag just nu. Tillverkaren nämner vidare en 16MP-kamera, en fingeravtrycksläsare (på bakstycket) och ett 4000mAh-batteri. Mate 8 kommer få en fullständig presentation under CES i januari.

Mest kommenterat

 1. Rapport: PostNord kan gå i konkurs utan stöd
 2. BankID kommer släppas för Huaweis app-butik
 3. Ni som inte byter till en ny telefonmodell vart eller vartannat år – hur upplever ni att era ”gamla” telefoner fungerar?
 4. EU överväger att tvinga alla smartphonetillverkare att använda USB-C
 5. Disney+ kommer till Norden i sommar
 6. Rykte: Specifikationerna för Samsung Galaxy S20-serien

Mest läst

 1. Så här ser Samsung Galaxy S20 Ultra ut enligt senaste ryktena
 2. EU överväger att tvinga alla smartphonetillverkare att använda USB-C
 3. Rapport: PostNord kan gå i konkurs utan stöd
 4. Rykte: Specifikationerna för Samsung Galaxy S20-serien
 5. Teknikmagasinet kastar in handduken – ansöker om konkurs
 6. BankID kommer släppas för Huaweis app-butik

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vad anser du är effektivast överlag: textbaserad kommunikation eller samtal?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey