Huawei U8800 Ideos X5 dyker upp på Prisjakt

Postat:
07:07 - 2011-02-02
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
37

Somliga av er kanske minns att vi i slutet av oktober förra året skrev om Huaweis kommande flaggskeppstelefoner Ideos X5 och X6, vilka enligt ryktet skulle rulla ut på den kinesiska marknaden i januari 2011. Sedan dess har det varit tämligen tyst från den kinesiska tillverkaren, men så dök plötsligt X5, den aningen mer blygsamt utrustade av de tu, upp i Prisjakts index då återförsäljaren Dialect lade upp den på sina virtuella butikshyllor.

Huawei U8800 Ideos X5 har bland annat utrustats med Android 2.2/FroYo (osäkerhet kring detta) en 3.8 tum stor kapacitiv LCD-skärm i WVGA-upplösning (480×800 pixlar) och med multitouch, Qualcomms MSM7230-SoC (samma som i HTC Desire Z) vilken inkluderar en Scorpion-processor på 800 MHz och Adreno 205-grafik, 512 MB RAM, en kamera på 5 megapixlar med autofokus och LED-blixt samt det vanliga i form av WiFi, BT, inspelning i 720p och så vidare.

Dialect listar för närvarande telefonen, som inte finns inne på lager ännu, för ett i sammanhanget förnämligt pris på 2841 kronor inklusive moms, vilket är mellan en och ett par tusenlappar lägre vad konkurrerande androidmodeller med motsvarande hårdvara och utrustningsnivå kostar, särksilt om man bortser från lockpriser från butiker med tveksam renommé.

Vi vet att Huawei av tradition brukar kunna pressa priserna rejält jämfört sina mer etablerade konkurrenter och med Ideos X5 så ser det ut som att de fortsätter på det inslagna spåret – och vi klagar inte. När telefonen finns ute i butik är dessvärre okänt, men om den dyker upp för förbokning redan nu så torde säljstarten gissningsvis ligga runt mars månad.
 

Via TechNytt. Tipstack till iolle.
 

Lägsta pris på Huawei X5 på Prisjakt just nu: