Humane AI Pin drivs av en blandning av GPT-4 och egen mjukvara

Postat:
11:42 - 2023-10-25
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
3
Humane AI Pin | Time

Humanes kommande smartphonealternativ, eller komplement, drivs av en kombination av egen mjukvara och den stora språkmodellen GPT-4 från OpenAI. Detta har uppdagats genom att Time Magazine redan lagt den så kallade AI Pin på sin lista över de bästa uppfinningarna 2023 – trots att enheten inte ens lanserats än.

The Verge skriver specifikt ”GPT-4” i sitt citat från Time, men just nu står det bara ”GPT” på Times hemsida. Detaljen verkar alltså ha ändrats så det är inte säkert vilken version av GPT manicken kommer använda.

Time skriver att AI Pin ansluts med hjälp av magneter till användarens plagg och att enheten är en AI-driven digital assistent som ska kunna hantera allt från avancerade frågor till textmeddelanden och mejl.

En inbyggd kamera används för att identifiera saker i omgivningen och förse användaren med kontextuell information. AI Pin har en lampa kallad ”trust light” som tänds varje gång enhetens kamera eller mikrofoner används. Time nämner även den inbyggda projektorn som kan projicera ett gränssnitt på användarens handflata.

AI Pin kommer introduceras 9 november.

Senaste artiklarna om HUMANE

→ Se fler artiklar om ämnet