Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Hur du ökar batteritiden med FroYo till din Desire [Tips]

Postat:
15:48 - 2010-08-10
Skribent:
Ludde
Kommentarer:

desire-battery

Ett känt problem med den nya uppdateringen av HTC Desire till Android 2.2 FroYo är batteritiden. Hur användare har upplevt förändringen är högst varierande. Flera säger att batteritiden har förbättrats, vissa talar till och med om en avsevärd förbättring. Detta medan andra har haft problem att telefonen laddar ur ett fulladdat batteri flera gånger på en dag. Om du har upplevt sådana problem finns det åtgärder, vissa enkla, andra mer komplicerade och tidskrävande. Nedan listar jag saker du kan pröva, de lättaste högst upp.

#1 Kolla vad det är som drar ström. Gå till Inställningar>Om telefonen>Batteri>Batterianvändning eller skriv in *#*#4636#*#* på knappsatsen och kolla runt lite. Finns det något som verkar onormalt, eller något program som verkar vara boven, avinstallera helt enkelt applikationen och se om det hjälper. Samtidigt kan du avinstallera applikationer du misstänker ligger i bakgrunden och drar kräm ur telefonens batteri. Vissa applikationer kan smyga sig in under ”Android-system” i din batterihistorik.

#2 Avinstallera systemkontrollprogram och task killers. Advanced Task Killer och liknande program gör mer skada än vad de hjälper. Det är tyvärr bara inse detta och sluta använda dem. Android är ett OS tillverkat för att ha många applikationer körandes i bakgrunden. Operativsystemet sätter själv applikationer du inte använder i idle för att spara på batteriet. Olika program som mäter din prestanda på telefonen, exempelvis Task Panel går aldrig ner i idle och drar därför systemresurser kontinuerligt. Om du har ett sådant program installerat kan det vara läge att överväga att avinstallera detta. Mer om varför task killers och Android inte går hand i hand finns i att läsa i den här artikeln av Android-utvecklaren Dianne Hackborn.

#3 Rensa din hemskärm. Det kan vara en god idé att prova om det hjälper att rensa bland dina hemskärmar från olika widgets.

#4 Gör en ”soft reset”. Ladda ur batteriet nästan helt (dock inte så att telefonen stängs av), stäng av telefonen manuellt, ta ur batteriet och sätt i det igen, starta telefonen och sätt den på laddning. Detta kan ha en viss effekt och ge en förbättrad batteritid. En sådan återställning kallas soft reset och bör prövas innan du gör en total återställning (hard reset).

#5 Gör en ”hard reset”. Har du gjort alla metoder ovan med fortfarande inte märkt av någon större skillnad? Då är det dags att göra en total återställning av operativsystemet. HTC har förklarat att de för vissa användare kanske gick snett under uppdateringen till FroYo som orsakat sämre batteritid, och då är det enklast att göra en återställning för att komma till rätta med problemet. Även om Android automatiskt synkar kontakter i ”molnet” så kan det vara en god idé att göra en säkerhetskopia på alla dina kontakter (Kontakter>Meny>Importera/Exportera). Notera att när du gör en hard reset återställs hela telefonen, inklusive meddelanden, inställningar, teman, installerade applikationer etc. Det rör dock inte innehållet på ditt SD-kort. Det finns två metoder för att återställa din telefon, gör en google-sökning på ”hard reset desire” så finns det många enkla guider. Efter återställning är det idé att inte installera alla applikationer du hade installerade innan. Installera programmen ett i taget och inte för många på en gång.

Har du problem med något av ovanstående så kan du gärna kommentera här nedan eller besöka vårt forum.

Tack till alla användare av Swedroids forum som delat med sig av sina problem och lösningar.

Mest kommenterat

 1. Vilken Androidversion har din telefon?
 2. Sony presenterar flaggskeppet Xperia 1 III – först med 4K OLED 120Hz
 3. Här är Sony Xperia 5 III med variabel brännvidd
 4. Renderade bilder påstås visa Googles smartklocka
 5. Sony kan satsa stort på mobilspel
 6. Rapport: Xiaomi och Oppo arbetar på egna chipp

Mest läst

 1. Apple höll Imessage från Android för att skydda sin inhägnade trädgård
 2. Renderade bilder påstås visa Googles smartklocka
 3. Sony presenterar flaggskeppet Xperia 1 III – först med 4K OLED 120Hz
 4. Android Fast Pair får ny layout, stödjer över 100 Bluetooth-enheter
 5. Samsung presenterar sin ”mest kraftfulla Galaxy” om två veckor
 6. Fler inofficiella uppgifter om Google-chippet i Pixel 6

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Androidversion har din telefon?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om