Hur man slår på automatisk datasynkronisering i Android 4.1 Jelly Bean

Postat:
10:44 - 2012-07-13
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
15

Jelly Bean innehåller många spännande förbättringar och nyheter men en förändring som kan vara lite förvirrande är den nya kontosektionen bland inställningarna. I tidigare versioner av Android har man kunnat slå på och av autosynk direkt från kontoalternativen. Jelly Bean har dock en annan lösning.

Råkar man ha automatisk datasynkronisering avstängd när man uppgraderar till Android 4.1 kan det bli extra förbryllande. Går man in på de olika kontoinställningarna står det nämligen bara att ”synkroniseringen är avstängd” och det finns inget alternativ för att slå på autosynk någonstans. 

Det enda man kan göra från den skärmen är engångssynkroniseringar och allt pekar på att man måste aktivera synk inifrån varje enskild app. Lyckligtvis finns alternativet kvar, men Google har gömt det här: Inställningar > Dataanvändning > Meny > Automatisk datasynkronisering.

Från den menyn kan man även begränsa bakgrundsdata, med mera. Det ter sig inte som en särskilt intuitiv eller användarvänlig lösning – i alla fall inte om man är van vid Ice Cream Sandwich och tidigare versioner av plattformen.

Lägsta pris på Google Galaxy Nexus på Prisjakt just nu: