Hur mycket pengar är du beredd att lägga på en smartphone?

Postat:
10:58 - 2017-10-10
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
93

Priserna för mobilflaggskepp börjar skena iväg. För fyra år sedan kostade nya toppmodeller från etablerade tillverkare i regel runt 6000 kronor. LG G2, som röstades fram till årets Androidtelefon 2013 av Swedroids läsare, gick rentav att köpa ny för 4500kr samma månad som svenska släppet.

Även idag går det att få mobiler med topp-prestanda för 5000 – 6000 kronor. De som vill ha det allra vassaste marknaden har att erbjuda får dock i regel räkna med att lägga ut 7500 – 10 000 kronor. Samsung Galaxy Note 8, den i nuläget mest kostsamma Androidmobilen, kostar exempelvis 9990 kronor. Apple Iphone X går på mustiga 11495 kronor.

Smartphones innehåller förvisso spjutspetsteknik och ersätter en mängd manicker vi tidigare behövde använda separat. Men vad vi är beredda att betala för en telefon varierar naturligtvis från person till person.

Alla anser inte att det är värt att betala flera tusen kronor mer för det där lilla extra, medan andra inte drar sig för att tömma plånboken för att få det allra senaste. Nu undrar vi: Hur mycket pengar är du beredd att lägga på en smartphone?

Hur mycket pengar är du beredd att lägga på en smartphone?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Uppdatering: Undersökningen nollställdes fem minuter efter publicering eftersom ett prisomfång saknades.