Hur ofta genomför du videosamtal med mobilen? [Undersökning]

Postat:
12:57 - 2017-02-15
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
54

Kring mitten av 00-talet började vissa svenska operatörer att puffa för videosamtal, något som vid den tidpunkten var ny teknik. Tredje generationens mobiltelefoni började slå igenom och tillsammans med kamerautrustade dumtelefoner från bland andra LG kunde videosamtal genomföras.

Det var faktiskt mycket ovanligt med främre kameror under Androids första år på marknaden och rentav även ovanligt under det andra året. Först 2011 började toppmodeller i regel erbjuda främre kameror – vilka naturligtvis främst används till självporträtt och just videosamtal.

Idag är som bekant videosamtal och främre kameror standardfinesser i smartphones. Google har satsat på videosamtal i bland annat Hangouts och senast i separata videosamtalsappen Duo. Videosamtal är även en grundfiness i Skype och i flera andra kommunikationsappar.

Men hur vanligt är det egentligen med videosamtal på Swedroid idag, över ett årtionde efter att finessen ansågs vara smått futuristisk? Förhoppningsvis kan frågeformuläret nedan ge svar!

Hur ofta genomför du videosamtal med mobilen?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...