Hur pass väl har du lyckats med dina fotosfärer? [Undersökning]

Postat:
12:26 - 2013-01-16
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
56

Fotosfärer

Android 4.2 introducerade en ny kamerafunktion som låter användare fånga 360-graderspanoraman i stil med Street View. Finessen kallas fotosfärer (”photo spheres” på engelska) och resultaten kan minst sagt variera.

Dessa fotosfärer fångas genom att man flyttar kamerans fokus till en blå punkt i sökaren. På så vis kan man skapa en modell av hela omgivningen som man sedan kan panorera runt i. Det låter fint men problemet är att man ofta måste vara mycket noga, använda sig av en särskild teknik och dessutom gärna befinna sig i rätt miljö för att det ska bli bra.

Vissa menar å andra sidan att fotosfärerna i regel bli lyckade. Vi inser att de flesta inte kör Android 4.2 än och att de därmed inte har tillgång till fotosfärsfunktionen. Trots det undrar vi nu hur pass väl Android 4.2-användare lyckats med sina 360-panoraman? Är det en bra finess eller är den så pass undermålig att den inte borde släppts?

De som har fotosfärer att dela med sig av får naturligtvis gärna göra det i kommentarsfältet. Googles Hugo Barra har publicerat en samling riktigt lyckade fotosfärer tagna med Nexus 4 för de som är nyfikna.

Hur pass väl har du lyckats med dina fotosfärer?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...