Hur rengör och underhåller du skärmen på din Android? [Undersökning]

Postat:
17:37 - 2011-10-18
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
86

Hur rengör och underhåller du skärmen på din Android? [Undersökning]

En modern mobils mest framträdande egenskap är naturligtvis pekskärmen och skärmarna blir allt större. Eftersom i stort sett all inmatning sker via skärmen är det viktigt att den fungerar så bra som möjligt. Många displayer har en ytbehandling som är fettavstötande och gör att exempelvis fingeravtryck inte fastnar lika lätt. Dessutom kan ytbehandlingen skapa ett bättre flyt för fingrarna.

Vissa har säkert stört sig på att pekskärmar ibland bli sträva och att glidet försvinner. Detta kan till exempel utgöra ett faktiskt problem om man använder sig utav gestbaserade tangentbord såsom Swype och SlideIT, för det är svårt att skriva med dessa utan ett bra glid på skärmen.

När Swedroid testade Huawei Sonic blev vi varse att skärmen var sträv och saknade ytbehandling. Vi fick ofta gno med trasa för att få bort fettavlagringar och efteråt började ny smuts genast fastna på skärmen igen. En skärm på vilken det är svårt att svepa fram med fingrarna är helt enkelt inte särskilt behaglig att använda.

De allra flesta gör säkerligen rent sina pekskärmar med jämna mellanrum och det tycks som metoderna varierar en del. Därför är vi nyfikna på hur ni rengör och underhåller era skärmar?

Somliga gör rent skärmen med särskild putsduk, andra med en trasa och ljummet vatten, vissa kör hårt med fönsterputs, andra med diskmedel, medan några bara torkar av displayen med tröjan. Vi vet att vissa rentav behandlar sina skärmar med ett särskilt vax för att garantera ett så bra flyt som möjligt. Att använda ett skärmskydd med fettavstötande egenskaper är också relativt vanligt.

Swedroid ställer frågan: hur rengör och underhåller du skärmen på din Android? Vissa gör säkert rent sin skärm på flera sätt – välj då det vanligaste. Tips och råd välkomnas bland kommentarerna! De som experimenterat med ytbehandlingar och skärmskydd får gärna dela med sig av sina erfarenheter.

Hur rengör du skärmen på din Android?

  • Kläder (tröja, t-shirt, byxben etc.) (61%, 1 280 röster)
  • Putsduk (19%, 398 röster)
  • Jag rengör inte skärmen (9%, 184 röster)
  • Skärmrengöringsmedel (3%, 72 röster)
  • Fuktig trasa/handduk (3%, 70 röster)
  • Fönsterputs (3%, 58 röster)
  • Diskmedel/tvål (2%, 32 röster)

Antal som röstat: 2 094

Loading ... Loading ...
Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Sensation XL på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Sensation XE på Prisjakt just nu: