Hur tycker du Androids backup fungerar? [Undersökning]

Postat:
10:58 - 2018-11-12
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
18

Under Google I/O försommaren 2015 meddelades att Android var på väg att få en mer omfattande backup som även inkluderar appars data, efter den ursprungliga säkerhetskopieringen i Android 2.2. Från och med Android 6.0 Marshmallow skulle krypterade säkerhetskopior automatiskt skapas på användares Drive-konton, upp till 25MB per app.

På så vis skulle appar kunna återställas i samma skick när de installeras igen eller på en ny enhet – ibland rentav utan krav på återinloggning i applikationerna. Vi testade detta i januari 2016 och blev förtjusta över hur smidigt det var.

Problemet är dock bara att återställningen endast fungerar för ett fåtal appar. Vi har även stött på andra egenheter med Androids inbyggda backup som att Wi-Fi-lösenord inte återställs, eller att Android inte ens frågar om data ska återställas från en befintlig enhet under första uppstarten – trots att sådana finns (du kan se en lista på Drive).

Nu är vi nyfikna på hur Androids inbyggda backup fungerat för dig? Vad är bra, vad saknas och vad kan bli bättre? Har du stött på några buggar eller problem? Ordet är fritt!

Hur tycker du Androids inbyggda backup fungerar?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...