Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

I Android Q kommer tillbakaknappen eventuellt ersättas med svep inåt från skärmkanten

Postat:
14:54 - 2019-04-23
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Androids navigering bestod länge av tre tydliga knappar: tillbaka, hem, och multikörning. I och med fjolårets Android 9 Pie introducerade Google en ny form av navigering, utan dedikerad knapp för att visa multikörningsmenyn.
Att Google eventuellt kommer att göra sig av med tillbakaknappen också har diskuterats i tidigare rykten. Nu har en ny, än så länge dold finess påträffats i andra förhandsversionen av Android Q. I sitt fungerande skick kommer den låta användare gå ett steg tillbaka i gränssnittet genom att svepa inåt från skärmens ytterkanter.

Gesten fungerar med andra ord ungefär som i Huaweis och Xiaomis gränssnitt, när gestnavigering är aktiverat i EMUI respektive MIUI. Största problemet att använda ett svep inåt från skärmens ytterkant som tillbakagest är att många sidomenyer i appar öppnas på det viset, särskilt från vänsterkanten.

Det kan delvis kringgås genom att endast svep inåt från underdelen av skärmen tar användaren bakåt, även om det förstås inte är någon idealisk lösning. Huawei har inte brytt sig om att försöka lösa problemet alls, även om det fortfarande går att öppna sidomenyer i EMUI om fingret vilar en kort stund precis på kanten innan svepet genomförs.

Vad hoppas ni att skarpa Android 10 Q kommer att erbjuda för navigering? Är Googles nuvarande system bra eller skulle ni föredra något som mer liknar gesterna i IOS? Vilken tillverkare tycker ni har löst navigering bäst?

Mest kommenterat

 1. Google presenterar nya telefonen Pixel 4a
 2. Amazon bekräftar att lanseringen av Amazon.se påbörjats
 3. OnePlus har börjat förinstallera bakgrundstjänster från Facebook
 4. Google Play Music läggs ned i oktober
 5. Samsung lanserar Galaxy Note 20 och Note 20 Ultra
 6. Första intrycken: Samsung Galaxy Note 20 och Note 20 Ultra

Mest läst

 1. Google presenterar nya telefonen Pixel 4a
 2. Amazon bekräftar att lanseringen av Amazon.se påbörjats
 3. OnePlus har börjat förinstallera bakgrundstjänster från Facebook
 4. Här är smartklockan Samsung Galaxy Watch 3
 5. Samsung lanserar Galaxy Note 20 och Note 20 Ultra
 6. Google kommer presentera ny telefon idag

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur styr du främst gränssnittet i telefoner?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om