I slutet av 2013 kommer det finnas fler mobiler än människor enligt studie

Postat:
11:44 - 2013-02-14
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
18

Redan i början av september förra året aktiverades det 1,3 miljoner nya androidenheter varje dag. Det blir väldigt många fler telefoner i världen varje vecka och även om Android är mycket stort står plattformen naturligtvis inte för all mobilförsäljning.

Med detta i åtanke är det kanske inte konstigt att en ny studie föreslår att det kommer finnas fler mobiler än människor innan årets slut. Det är Cisco som står för siffrorna och de visar att konsumenters aptit för mobilteknologi ökat stort senaste året och intresset ser inte ut att falna i första taget. 

Cisco förutspår dessutom att internet-trafiken från mobila enheter kommer vara 13 gånger så stor år 2017 jämfört med nu och att det då kommer finnas 13 miljarder uppkopplade enheter. Företaget tror även att internethastigheten på mobiler kommer vara sju gånger snabbare år 2017 än idag.

Andra intressanta siffror avslöjar att antalet internetanslutna surfplattor ökade 2,5 gånger under 2012 till 36 miljoner och att dessa enheter i snitt genererade 2,4 gånger mer datatrafik än en smartphone. Android-enheter är mer uppkopplade än iPhones överlag och den globala mobildatatrafiken växte med 70 % förra året, vilket innebär att den trafiken nu är 12 gånger större än sammanlagda internettrafiken år 2000.