iDemolished – Spräng byggnader i luften [Speltips] – Uppd: Ej Android 1.5-kompatibelt

Postat:
21:57 - 2010-02-23
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
34

Att Android lämnar en hel del att önska vad gäller spel kommer knappast som en överraskning för någon. Inte ens de mest inbitna androidfanatikerna kan med övertygelse i rösten påstå att Android i dagsläget är speciellt framstående som spelplattform – men det händer så sakteliga saker här, och då och då lyckas man mer eller mindre av misstag snubbla över ett riktigt roligt spel.

iDemolished är, som namnet antyder, ett spel som har portats över till Android från iPhone. Spelet går kort beskrivet ut på att riva byggnader genom att placera ut dynamit på strategiska platser. Man har en begränsad summa pengar att köpa sprängämnen för, vilket innebär att ditt val av sprängkraft och placeringen av laddningarna är av största betydelse.

Vidare kan man direkt, i samband med detonering, påverka åt vilket håll byggnaden skall falla, genom att helt enkelt tilta telefonen åt valfritt håll. Beroende på hur framgångsrik din sprängning/demolering är belönas du med antingen guld, silver eller brons – eller så misslyckas du och får försöka igen. I takt med att man klarar fler och fler banor så låser man även upp nya funktioner, som kraftfullare sprängämnen.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=qPk8eG-BGw0&fmt=35

iDemolished Lite

Grafiken i spelet är kanske inte den tjusigaste vi har sett men i ett spel av den här typen så är grafiken av underordnad betydelse – men vi skall inte sticka under stolen med att lite mer ögongodis inte skulle skada. Fysiken är trevlig och spelet flyter fint även på min antika HTC Dream, vilket innebär att spelet bör vara spelbart på hart när vilken androidtelefon som helst.

Två problem infinner sig dock – vill man ha fullversionen så måste man köpa spelet, och som alla vet så har vi svenskar fortfarande inte tillgång till betalapps. Det andra problemet är spridda rapporter som gör gällande att spelet inte är kompatibelt med Android 1.5/Cupcake utan kräver 1.6/Donut eller senare. Vi har inte kunnat bekräfta detta själva, så om ni testar – dela gärna med er i kommentarerna!

Uppdatering: Det verkar tyvärr som att ovanstående farhåga stämmer: Spelet är inte kompatibelt med Android 1.5/Cupcake och är därmed ej tillgängligt på Market. Mycket frustrerande.

iDemolished.