IDG.se testar HTC Desire: Muskler, speed och hjärna!

Postat:
15:59 - 2010-04-14
Skribent:
| Eric N
Kommentarer:
70


Daniel Hessel som är redaktör på tidningen M3 har testat HTC Desire och verkar mycket nöjd över telefonen.

HTC Desire får fin kritik för att den är snabb och Hessel skriver att telefonen känns välbyggd, även om plastchassit inte kan mäta sig med det aluminiumchassi som HTC Legend kommer utrustat med, både med avseende på estetik och kvalitet. HTC har dock försett Desire med en taktil knappsats i metall i fronten, vilket enligt Hessel höjer kvalitetsintrycket något, speciellt i relation till Legend som på den punkten har plastknappar. Den optiska läsaren som följer med Desire och som ersätter den gamla styrkulan tar en stund att vänja sig vid och Hessel tycker sig föredra den gamla varianten. Vad berör telefonens ljudkvalitet så upplever man att det både är klart och tydligt i jämförelse med vad många andra telefoner på marknaden presterar.

Det är inte bara hårdvaran Hessel är nöjd med, han gillar också mjukvaran. HTC:s egenutvecklade gränssnitt Sense med tillhörande tangentbord och övriga nyheter så som en helikoptervy för att få överblick över alla hemskärmar, sociala-nätverksklienten Friendstrem och en mängd uppdaterade widgets gör det svårt att inte tycka om telefonen. Hessel ger dock musikspelaren en känga för att den känns väl simpel och saknar en EQ-

Telefonen erhåller ett betyg på 9/10 möjliga poäng och Hessel avslutar sitt test så här:

Desire och Legend är de bästa telefoner du kan köpa just nu. Vilken du väljer är egentligen en fråga om vad du prioriterar, snabbhet eller byggkvalitet.
–Daniel Hessel M3-redaktionen

Läs recensionen i sin helhet här och tack alla som tipsade!