IFixIt plockar isär One M8, säger att den är svår att laga

Postat:
17:39 - 2014-03-26
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
26

Amerikanska IFixIt plockar isär elektronik för att se hur pass lätt den är att reparera och hur pass modulär den är – det vill säga om det går att ersätta enskilda delar eller om hela sjok måste ersättas ifall något går sönder. Företaget ger därefter ett betyg från 1-10, där 10 innebär att enheten är som allra enklast att laga.

IFixIt tillhandahåller även reparationsmanualer och verktyg för att låta konsumenter reparera sina manicker själva. De har nu plockat isär och undersökt HTC One M8. Enligt IFixIt är nya One svår att laga och får 2/10 i betyg, vilket ändå är snäppet högre än föregångaren som erhöll bottenbetyg.

htc-one-m8-ifixit-3

De menar att det är svårt att öppna upp enheten utan att skada bakstycket, även om det inte är omöjligt. Batteriet är enligt utsago begravt under moderkortet och dessutom fastlimmat till mittenramen, vilket försvårar byte.

Skärmen sägs inte gå att byta utan att först ta sig igenom hela mobilen bakifrån. IFixIt menar att ”kopiösa mängder” tejp, lim och koppar gör komponenter svåra att ta bort och byta ut. Enheten får dock plus för god byggkvalitet, vilket de skriver förlänger hållbarheten.

Senaste artiklarna om IFIXIT

→ Se fler artiklar om ämnet