Imessage-tjänsten Beeper Mini brottas med avbrott efter Apple-blockering

Postat:
14:45 - 2023-12-09
Skribent:
| Eric N
Kommentarer:
4
Beeper Mini

Det dröjde knappt tre dagar från lanseringen av tjänsten Beeper Mini, som gjort det möjligt för Android-användare att kommunicera med Imessage-användare utan att meddelanden visas i en grön bubbla, till dess att Apple verkar att ha blockerat appen.

Utvecklaren bakom Beeper svarade strax efter att användare inkommit med rapporter om att tjänsten låg nere med att man arbetar på att hitta en lösning, och kunde kort därefter meddela att tjänsten återigen fungerar, men problemet verkar inte vara löst eftersom tjänsten fortfarande inte fungerar för många användare.

Under tiden som tjänsten ligger nere kommer meddelanden som skickas från Imessage-användare till Beeper-användare inte att nå fram utan försvinner ut i etern. Användare som missar meddelanden kan med andra ord inte heller se att de missat något så snart tjänsten är online igen.

Att Apple aktivt blockerat tjänsten bekräftas av Eric Migicovsky, grundaren bakom Beeper, som i en X-konversation med TechCrunch menar att allt pekar på det.

Beeper har hittat en metod som de menar gör det närmast omöjligt för Apple att blockera tjänsten genom att registrera ett telefonnummer hos Imessage och sedan skicka meddelanden direkt till Apples servrar, utan omdirigering. Meddelanden från Imessage tas även emot direkt i Beeper Mini. Detta ska ha krävt en komplex demonteringsprocess för att lista ut hur Imessage fungerar, så att meddelanden accepteras som äkta Imessage-meddelanden av Iphones.

Det verkar dock som Apple trots detta hittat metoder för att sätta käppar i hjulen för Beeper, och det hela ser nu ut att ha utvecklats till en katt- och råttalek mellan de två företagen. Vem som går segrande ur striden återstår att se.

Senaste artiklarna om BEEPER